SDA i ministar Hadžović drže pravomoćnog osuđenika na čelu obrazovne ustanove

Osnovna škola Mujaga Komadina, Semir Šejtanić, Rašid Hadžović, krivotvorenje dokumentacije
Ilusstracija/Facebook/Hercegovina.info

Na Županijskoj skupštini HNŽ-a danas se aktualiziralo pitanje Osnovne škole 'Mujaga Komadina' i njezinog ravnatelja Semira Šejtanića koji je pravomoćno osuđen, a unatoč tome nastavlja raditi u obrazovnom sustavu. Štiti ga direktno ministar Rašid Hadžović.

Ministru Hadžoviću Hercegovina.info je još 2. ožujka poslala upit sljedećeg sadržaja:

"Prvo pitanje hipotetičko. Kako pravomoćno osuđena osoba može biti ravnatelj odgojno obrazovne ustanove hipotetički prvo? Drugo je isto, a pitamo konkretno kako Semir Šejtanić može biti direktor Osnovne škole Mujaga Komadina, a pravomoćno je osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije?"

Na isti ministar do danas nije odgovorio

Šejtanić je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zato što je svjesno svojim potpisom ovjerio službenu ispravu kojom je krivotvorio podatke o radnom iskustvu Aldena Kajtaza kao i poslovima koje je obavljao na poziciji nastavnika matematike i fizike u ovoj osnovnoj školi.

Osnovna škola Mujaga Komadina,Semir Šejtanić,Rašid Hadžović,krivotvorenje dokumentacije

Na naš redakcijski mail danas se obratila čitateljica koja je u svom mailu napisala:

"Ovim putem se javljam kako bi bili informirani da je tajnik u Ministarstvu obrazovanja FBiH Alden Kajtaz zaposlen na osnovu krivotvorenih dokumenata. Ništa nije poduzeto po tom pitanju, Kajtaz sada obnaša funkciju ministra, jer Elvira Dilberović odlazi na funkciju veleposlanice.

Proces krivotvorenja dokumenata vode Alden Kajtaz i Semir Šejtanić. Drugi je osuđen uvjetnom kaznom zbog zloupotrebe položaja i krivotvorenja službene isprave. 

Osnovna škola Mujaga Komadina,Semir Šejtanić,Rašid Hadžović,krivotvorenje dokumentacije

Ravnatelj OŠ 'Mujaga Komadina' za vrijeme obilježavanje Dana Armije BiH

"Semir Šejtanić je pod zaštitom SDA stranke i Ministra obrazovanja HNŽ koji ne poduzima ništa, u ovom slučaju", navodi između ostalog čitateljica.

Slučaj je danas na svojim mrežama komentirao i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Aner Žuljević.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Presuđeni ravnatelj škole mora biti smijenjen kao primjer djeci da je falsificiranje neprihvatljivo ponašanje. Danas sam na Skupštini HNŽ tražio da Ministarstvo obrazovanja HNŽ iskoristi svoja zakonska ovlaštenja i smjeni ravnatelja 'OŠ Mujaga Komadina' koji je pravomoćno presuđen zbog krivotvorenja isprave. Sramotno je da od srpnja 2021 godine presuđena osoba upravlja obrazovnom ustanovom", napisao je između ostalog Žuljević.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.