GSS kod Međugorja spasio tri ozlijeđene ženske osobe

GSS spašavanje Međugorje
GSS u BiH

Hercegovačka gorska služba spašavanja Čitluk dobila je u subotu u 13:20 sati dojavu kako je na brdu Križevac kod Međugorja ozlijeđena ženska osoba.

Na mjesto događaja upućeno je 11 spašavatelja HGSS Čapljina i HGSS Čitluk koji su zatekli španjolsku državljanku s ozljedama glave i ruke. Nakon saniranja ozljeda, ozlijeđana je osoba transportirana do najbliže ceste i u 15:10 sati predana u Hitnu pomoć Čitluk.

Nedugo nakon akcije u kojoj su na nepristupačnom terenu brda Križevac kod Međugorja gorski spašavatelji zbrinuli španjolsku državljanku s ozljedama glave i ruke, Hercegovačka gorska služba spašavanja Čitluk dobila je poziv za pomoć ozlijeđenoj osobi na Brdu Ukazanja.

Istog dana u 16 sati HGSS Čitluk dobila je poziv kako se na Brdu Ukazanja kod Međugorja nalazi ozlijeđena osoba. Na teren je izašlo osam gorskih spašavatelja koji su locirali unesrećenu žensku osobu s ozljedom noge, navodi se na stranici GSSuBiH

Nakon imobilizacije ona je transportirana do najbliže ceste u podnožju brda i predana Hitnoj pomoći Čitluk. Za vrijeme povratka u bazu, gorski spašavatelji pozvani su u pomoć hodočasnici iz Hrvatske koja je zadobila ozljede pri padu. Ona je locirana, pružena joj je prva pomoć i prevezena je do Hitne pomoći u Čitluku. Akcije su završile i 17:40 sati, navedeno je iz GSS-a.