BOLNICA Dodiku osim upale pluća otkrili još jedno oboljenje

Milorad Dodik u Mostaru
Hercegovina.info

Zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća bolje i pod stalnim je nadzorom liječnika, izjavio je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

Đajić je podsjetio da je Dodik u UKC-u hospitaliziran prije pet dana zbog bolova u želucu, mučnice, malaksalosti i otežanog disanja. "Nakon pretraga, utvrđeno je da Dodik ima obostranu upalu pluća, gastritis, a pozitivan je bio i treći test na koronavirus", rekao je Đajić medijima u Banja Luci.

Prema njegovim riječima, konzilij liječnika koji brinu o zdravstvenom stanju srpskog člana Predsjedništva BiH zasjeda svakodnevno. "Konzilij je zasjedao i danas, a prisustvovao mu je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić", napomenuo je Đajić, prenosi 'Oslobođenje'.

Đajić je naveo da su ljekari UKC-a u svakodnevnoj komunikaciji sa liječnicima iz Srbije i inozemstva, te da imaju usuglašene stavova o terapiji koju prima Dodik. Ono što je posebno važno, kaže Đajić, jeste da Dodik prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu.