AKCIJA 'FALŠ' Zbog pranja novca izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, a privedena jedna osoba

Lisice
Arisbusiness

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas (24.2.2022. godine) na području Sarajeva i Tešnja, u sklopu operativne akcije 'Falš', realizirali pretrese jedne fizičke i tri pravne osobe, na šest lokacija.

Slobode je lišeno jedna jedna osoba za koju postoji osnov sumnje da je počinila kaznena djela 'Krivotvorenje isprava' iz članka 373., 'Prijevara u gospodarskom poslovanju' iz članka 251. i 'Pranje novca' iz članka 272. u vezi sa kaznenim djelima 'Stjecaj kaznenih djela' iz članka 54. i 'Osnovi odgovornosti pravne osobe' iz člana 128., Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Privedena osoba je tijekom dana sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog te će po okončanju navedenih radnji biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.