SADA JE I SLUŽBENO Nenad Gagro u reprezentaciji BiH, pitali smo ga ostaje li u HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš ,Nenad Gagro
Hercegovina.info

Nakon što je 4. siječnja imenovan za novog izbornika Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić izabrao je i svoje najbliže suradnike koji će biti u njegovom stožeru. Tako se uz Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, izbornik odlučio još i za svog dugogodišnjeg suradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

"Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni stožer. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo s njima ne razgovaram. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije“, naglasio je izbornik Hadžibegić.

Pomoćni trener HŠK Zrinjski Nenad Gagro sretan je zbog povjerenja koje je dobio.

"Naravno. Velika je ovo stvar i zadovoljstvo je ogromno. No, s druge strane velika je i odgovornost. Pred nama je ozbiljan projekt. Bosna i Hercegovina se nikada nije plasirala na Europsko prvenstvo. Mislim da imamo grupu "po mjeri", da je možemo proći i da možemo biti konkurentni svim ekipama, pa i Portugalu. Mi s ovih prostora znamo kako se motiviramo protiv velikih ekipa", kaže Gagro za Hercegovina.info.

Pitali smo ga i ostaje li u Zrinjskom.

"Što se tiče Zrinjskog, u dogovoru s upravom kluba i s novim šefom struke Krunoslavom Rendulićem dogovorili smo da i dalje obnašam svoju funkciju u Zrinjskom kao i do sada", ističe.

Više razgovora je obavio i s novim izbornikom BiH.

"Nakon čega sam obavio razgovor sa šefom Rendulićem, a potom i s izbornikom. Razgovarali smo nekoliko puta. Izbornik Hadžibegić mi je iznio svoj plan i viziju i obaveze nas pomoćnika koje ćemo imati".

Prioritet su Island i Slovačka.

"Trenutno smo u skautingu naših protivnika Islanda i Slovačke. To su nam prve dvije utakmice i tome smo se za sada najviše posvetili. U veljači ćemo imati i jedan radni sastanak u Sarajevu pa će na red doći i druge teme".

Nenad Gagro u Zrinjskom je zadužen za obrambeni dio igre. Plemići su u prvom djelu primili svega 9 pogodaka, u čemu Gagro sigurno ima velike zasluge. Stoga je i za očekivati da će i u reprezentaciji poseban zadatak imati kada je u pitanju ova faza nogometne igre.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.