NENAD GAGRO "Pratim ih otkada sam doznao da ću biti u stožeru, ciljamo na najviše"

Nenad Gagro
NS BiH

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u četvrtak, 23. ožujka očekuje prvi susret u kvalifikacijama za EURO 2024. protiv Islanda, dok će se tri dana poslije izabranici Faruka Hadžibegića će sastati sa Slovačkom u Bratislavi.

Novi izbornik sa sobom je doveo na klupu i nove pomoćnike. Uz Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su u reprezentaciji bili i ranije,Hadžibegić se odlučio i za svog dugogodišnjeg suradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Sinišu Mrkobradu te pomoćnika HŠK Zrinjski Nenada Gagru.

Gagro ističe kako je počašćen novim izazovom.

"Hvala izborniku Hadžibegiću koji me uvrstio u svoj stožer. Velika je čast i zadovoljstvo biti dio jednog takvog tima. Utisci su jako pozitivni. Imamo kvalitetne igrače koji također imaju jako dobre ljudske osobine", kaže Gagro.

Zadužen je za skautiranje Islanda.

"Od prvog dana kada sam doznao da sam u stožeru počeo sam pratiti reprezentaciju Islanda. Imamo gotovo sve informacije o njima. Radi se o dobroj i karakternoj ekipi koja je motorički sposobna i na taj način se pripremamo. Mislim da će biti sve onako kako mi želimo". ističe.

"Iskreno mislim da imamo veću individualnu kvalitetu od Islanda i da na taj način možemo doći do željenog rezultata", dodaje Hadžibegićev pomoćnik.

Reprezentativci su spremni.

"Igrači igraju u velikim klubovima i ne može doći do nekog zapuštanja bez obzira igraju li u nacionalnom prvenstvu ili ne. Svi su u jako dobroj fizičkoj formi i to pokozaju kroz treninge", kaže.

Ciljevi su najviši.

"Mi ciljamo na prvo mjesto i tako se postavljamo. No, vidjet ćemo što će biti. Normalno je da i druge reprezentacije imaju svoje ciljeve", kazao je Gagro.