NENAD GAGRO "Nemam ni ja odgovor na to pitanje, a u Portugal nećemo s bijelom zastavom"

BiH Švedska
NS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na samom početku Kvalifikacija za Europsko prvenstvo u samo tri dana pokazala je dva lica. Najprije su odabranici Faruka Hadžibegića u Zenici odigrali odličnu utakmicu protiv Islanda kojeg su uvjerljivo svladali rezultatom 3:0 iako su Zmajevi igrali bez svojih stožernih igrača Džeke, Pjanića, Kolašinca i Bešića.

No, igrali su reprezentativci BiH i sinoć u Slovačkoj praktički bez istih imena izuzev Džeke koji je iako s problemima koje ima s leđima ušao u drugom djelu, ali nije to izgledalo baš najbolje.

Prvi dio gledali smo neobjašnjiv pad i blijedo izdanje BiH.

"Jednostavno nemam odgovor za to loše prvo poluvrijeme. Svi smo ga doživjeli jako lošim ne samo vi. Doslovno smo Slovačkoj poklonili dva pogotka", kaže za Hercegovina.info pomoćnik izbornika Hadžibegića Nenad Gagro.

Sadržaj se učitava...

"Nije stvar u fizičkoj spremi, jer smo u drugom djelu još više podigli trku i to isključuje taj segment. Jako naivno smo primili prvi pogodak, igrači nisu izašli na udarac. Dosta je mladih igrača i možda je ulogu odigrao pritisak da se mora pobijediti", dodaje Gagro.

U nastavku je BiH izgledala puno bolje, možemo čak reć i bila bolja.

"U drugom djelu izmjenom sustava to je već izgledalo puno bolje. Bili smo konkurentni, ali nismo se uspjeli vratiti. Imali smo priliku Demirovića i da je on uspio postići pogodak, možda bi to domaćima ulilo nesigurnost, a nama dalo veći motiv, no ostalo je kako je ostalo. Kada na kraju sve sagledamo, možda je i ovako realno upravo zbog tog prvog poluvremena", kaže Gagro.

Island je "išao po planu".

"U Zenici je bilo sve u pravom trenutku i prvi i drugi pogodak. Nakon toga je sve bilo lakše. Da smo to uspjeli sinoć bila bi druga utakmica".

Idući protivnik bit će Portugal.

"Nema predaje bez obzira protiv koga igramo. Ne idemo s bijelom zastavom. Imamo svoje planove i način na koji se mislimo oduprijeti Portugalu. Probat će se to implementirati. Daj samo Bože da ne bude novih nepredviđenih ozljeda i da nam se vrate igrači koji su nam sada nedostajali".

U novoj eri reprezentacije jedno novo ime skrenulo je pažnju na sebe. O Amaru Dediću mladiću rođenom u Austriji, igraču Red Bull Salzburga svi pričaju. Nova je snaga BiH.

"Jako je motoričan i dobar igrač, samo još da dođe iskustvo. On ima predispozicije da napravi jednu zavidnu karijeru u nekom od klubova u ligama petice."

"Što se tiče odnosa i atmosfere sve je uistinu na vrhunskoj razini. Momci su profesionalci, radi se ozbiljno i ispunjavaju se svi zahtjevi", zaključio je Nenad Gagro.