NIKOLA VASILJ ŽIVI SVOJ SAN Svoj St. Pauli uveo je u Bundesligu, a smiješi mu se i reprezentativna 'jedinica'

Nikola Vasilj

Nikola Vasilj, bivši vratar Zrinjskog i Igmana briljira na vratima njemačkog St. Paulija, a krunu karijere doživio je ulaskom u Bundesligu kada je njegov tim iz Hamburga završio na prvom mjestu 'Cvajte' ispred ovogodišnje senzacije Holstein Kiel koji će također iduće godine igrati u elitnom njemačkom natjecanju. Naš reprezentativac Vasilj za svoj St. Pauli ove godine je upisao 34 službena nastupa te 10 puta uspio mrežu sačuvati netaknutom. Za hercegovina.info podijelio je dojmove o protekloj sezoni, planovima, ali i reprezentaciji gdje mu se smiješi jedinica nakon što se Ibrahim Šehić oprostio.

  1. Tvoja momčad se plasirala u Bundesligu, kakvi su dojmovi i možeš li dati kratki osvrt na proteklu sezonu?
  2.  
  3. - Nevjerojatna sezona koju smo na kraju okrunili osvajanjem lige, definitivno posebna sezona za mene, a i za cijeli klub. Presretan sam i mislim da će trebati još neko vrijeme da se svi dojmovi i emocije slegnu. Imali smo odličnu ekipu na čelu s fenomenalnim trenerom i ljudima u klubu. Mislim da je dobar rad kluba u zadnjim godinama došao na naplatu.

    Nikola Vasilj

Je li Bundesliga za tebe dosanjani san?

  • - Pa mislim da u nogometu ne možeš poželjeti nešto više od toga. To je ispunjenje sna i u svakom slučaju jedan veliki iskorak u mojoj karijeri.
  •  
  • Iako je viši rang osiguran, stvari u drugoj ligi još nisu završene?

    - Liga je završena prošli vikend. Ostale su još ekipe koje igraju relegaciju za ulazak u Bundesligu i ostanak u drugoj ligi. 

    Nikola Vasilj

    Kakav je tvoj status? Ostaješ li vjeran St. Pauliju ili ima nekih nagovještaja da bi mogao preseliti iz Hamburga?

    - Produžio sam svoj ugovor sa St. Paulijem prije par mjeseci tako da napuštanje kluba nije nešto o čemu razmišljam.

    Nikola Vasilj

  • Kakvi su klupski ciljevi za narednu sezonu gdje ćete se natjecati s najboljim njemačkim klubovima?

    - Cilj je ostati u prvoj ligi, teško je prognozirati nešto više pogotovo za klub koji ulazi u ligu poslije dosta godina. Prva godina je sigurno najteža i najbitnija.

    Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentativnog dresa. Vidiš li se kao prva opcija Sergeju Barbarezu kada je u pitanju pozicija vratara?

    - Moram reći prije svega da Šehića jako cijenim kao igrača i kao čovjeka i uvijek smo imali dobar odnos. On je osoba koja je uvijek davala sve od sebe i isto tako želim i ja. To mi je velika želja u svakom slučaju. Mogu se zamisliti kao broj jedan, ali na kraju dana, izbornik je taj koji odlučuje.

    Nikola Vasilj

    Kako gledaš na reprezentaciju u posljednje vrijeme, što misliš koji su realni dometi?

    - Mislim da je rano govoriti o ciljevima, imamo jako zahtjevne utakmice do kraja godine. Svi znamo kakvo je razdoblje iz nas, novi izbornik je došao, neki su se igrači oprostili, neki novi su na popisu tako da mislim da napokon treba dati vremena i izborniku i ekipi.

    Što kaže otac Vlado?

    - Otac je ponosan, često dolazi u Hamburg na utakmice i nista ne propušta. Sretan je. Mislim da je za njega bilo dosta stresno razdoblje u zadnje vrijeme prateći brata i mene. On je uvijek tu s kritikama i savjetima i što se nogometa tiče stvarno se dobro razumijemo. 

    Nikola Vasilj

    Za one koji nisu dovoljno upoznati, Nikolin mlađi brat Filip je također stupio na profesionalnu scenu. Može li stopama tebe i oca?
  •  
  • - Naravno, pratim svaku utakmicu kada sam god u prilici. Mislim da je dosta napredovao i pomogao izboriti GOŠK-u ostanak u Premijer ligi. Ponosan sam na njega i uvjeren da ga veća scena čeka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.