FOTO  Francuska bolja od Norveške u Mostaru, na Pecari protiv Španjolske za prvo mjesto

Francuska Norveška Europsko prvenstvo za kadetkinje
hercegovina.info

U okviru 2. kola grupe B Europskog prvenstva za kadetkinje Francuska je pobijedila reprezentaciju Norveške rezultatom 1:0 (0:0). S obzirom da Francuska i Španjolska imaju po šest bodova nakon dva odigrana kola, ove dvije reprezentacije su izborile plasman među četiri najbolje ekipe, a u direktnom susretu koji je na programu u ponedjeljak u Širokom Brijegu odlučit će tko će u polufinale sa prvog mjesta u grupi.  

Francuska je imala inicijativu u prvih 45 minuta i više prilika za postizanje gola od protivnika, ali su mreže mirovale. Norvežanke su s druge strane uspjele samo jednom  zaprijetiti golu Francuskinja. 

Valja istaknuti kako je Francuskinjama zbog zaleđa poništen pogodak.

U nastavku smo ipak vidjeli pogodak.

Igrala se 61. minuta utakmice kada je Francuska okrunila bolju igru. Laureen Oillic je iskoristila neodlučnost golmanice Norveške Marije Sandvik na crti šesnaesterca, došla do lopte prije nje i pogodila nebranjenu mrežu za konačnih 1:0.

Norvežanke su u drugom poluvremenu igrale nešto ofanzivniju igru, te su došle do dvije poluprilike, međutim golman Francuske je pravovremeno reagirao.

U trećem kolu grupe B u ponedjeljak 9. svibnja od 20 sati sastaju se:

Široki brijeg: Španjolska - Francuska

Mostar: Finska - Norveška.