FOTO  Počinje Euro za nogometašice, Grupa B na Pecari i pod Bijelim Brijegom

WU-17 EURO 2022, nogometašice, ženski nogomet
hercegovina.info

Europsko prvenstvo za nogometašice do 17 godina bit će održano od 3. do 15. svibnja u Bosni i Hercegovini u četiri grada. Domaćini ovog prvenstva bit će tako Široki Brijeg, Mostar, Sarajevo i Zenica.

Grupa B u koju su smještene Španjolska, Finska, Norveška i Francuska svoje utakmice igrat će u Mostaru i Širokom Brijegu na stadionima pod Bijelim Brijegom i Pecari.

Tim povodom danas je u Mostaru održana i konferencija zamedije predstavnika svih reprezentacija.

"Ovo je jako bitno natjecanje za reprezentaciju Španjolske i cijela momčad je uzbuđena zbog predstojećih utakmica. Smatram da je ovo jako dobro iskustvo u mojoj karijeri", rekao je izbornik Španjolske Eugenio Gonzalo Martin.

WU-17 EURO 2022,nogometašice,ženski nogomet

"Vrlo smo sretni što smo dio ovog natjecanja. Prošlo je pet godina kako se reprezentacija Francuske nije plasirala u finalnu fazu natjecanja, te smo zadovoljni što smo uspjeli ući u ovaj dio natjecanja. Dobro smo se pripremili za sutrašnju utakmicu, iako imamo dvije ozlijeđene igračice. Imamo dobru momčad i nadamo se dobrim rezultatima", izjavila je izbornica Francuske Cécile Locatelli.

WU-17 EURO 2022,nogometašice,ženski nogomet

"Velika je stvar što je reprezentacija Finske u ovom natjecanju, jer je ovo tek drugi put da se naša U17 momčad našla na ovom natjecanju. Prvi put je to bilo prije četiri godine. Što se tiče naših protivnika - Francuske, različite smo zemlje kada je nogomet u pitanju, jer Francuska je ipak zvučno ime u svijetu nogometa. Nastojat ćemo parirati protivniku koliko budemo mogli, pa neka bolji pobijedi", izjavio je izbornik Finske Marko Saloranta.

WU-17 EURO 2022,nogometašice,ženski nogomet

"Igrat ćemo protiv Španjolske i znamo da će biti teška utakmica. Mislim da su obje momčadi jake i pripremili smo se vrlo dobro za ogled sa njima. Nastojat ćemo igrati ofenzivno, ali to je Španjolska. Dobri su, ali i mi smo", rekla je trenerica Norveške Elise Brotangen.

Na stadionu "Pecara" će se igrati utakmice tri utakmice grupne faze; 

Francuska - Finska (3. svibnja, 17:30)
Španija - Finska (6. svibnja, 17:30)
Španija - Francuska (9. svibnja, 20:00)

Tri utakmice ove grupe bit će odigrane na stadionu "HŠK Zrinjski".

Norveška-Španjolska (3.svibnja 20:00)
Francuska-Norveška 6.5. svibnja 20:00) 
Finska-Norveška 9. svibnja 20:00)