FOTO  Španjolska svladala Norvešku pod Bijelim Brijegom, Francuska slavila na Pecari, težak poraz BiH

Europsko prvenstvo za kadetkinje BiH
Hercegovina.info

U Mostaru i Širokom Brijegu danas su odigrane dvije utakmice prvog kola Europskog prvenstva za kadetkinje u grupi B. Na Pecari je Francuska svladala Finsku 2:0, dok je Španjolska bila uvjerljiva protiv Norveške pod Bijelim Brijegom slavivši rezultatom 4:0.

Reprezentacija Francuske je tijekom cijelog susreta imala više od igre i zasluženo došla do prva tri boda na ovom Europskom prvenstvu, opravdavši ulogu favorita u ovoj utakmici. Na prvi gol se čekalo 40 minuta. Shana Chossenotte je iskoristila nespretnost u obrani Finske, i dovela Francusku u vodstvo. Konačan rezultat postavljen je u 72. minuti. Melina Mendy je uputila ubačaj s desne strane nakon jedne polukontre, a na pravom mjestu se našla Lucie Calba i udarcem s 10-ak metara poslala loptu pod prečku. Francuskinje su mogle i do uvjerljivije pobjede, ali su čak tri puta pogađale okvir gola. 

Pobjedu u grupi B je ostvarila i reprezentacija Španjolske koja je savladala Norvešku na stadionu HŠK "Zrinjski" u Mostaru. Španjolska je povela u 26. minutu kada je Victoria Lopez oduzela jednu loptu na sredini terena i brzo je poslala ka svojim napadačima. Carla Camacho se driblingom oslobodila svojih čuvara i poslala loptu u mrežu. U 52. minuti nakon solo prodora po desnoj strani Victoria Lopez je ušla je u šesnaesterac, prebacila loptu na lijevu nogu i preciznim udarcem duplirala prednost svoje reprezentacije. Deset minuta kasnije Laia Martret je na potpuno isti način postigla treći pogodak za Španjolsku. Konačnih 4:0 postavlja Lucia Coralles u 90. minuti kada je na asistenciju Ortege zaobišla golmanicu i poslala loptu u nebranjenu mrežu. 

Drugo kolo je na programu 6. svibnja, a sastaju se: 

Široki Brijeg: Španjolska- Finska (17:30)

Mostar: Francuska - Norveška (20:00)

U grupi A Nizozemska je teško porazila BiH rezultatom 8:0, dok je Njemačka svladala Dansku u Zenici rezultatom 2:0.