CIRKUS Olimpik istupio iz Premijer lige

Velež - Olimpik
Hercegovina.info

FK Olimpik iz Sarajeva donio je odluku o istupanju iz Premijer lige BiH. Nezadovoljni suđenjem činili su to iz Sarajevskog kluba dva kola prije kraja prvenstva, ali i nakon što su u prošlom kolu protiv Radnika napustili teren.

Iz Olimpika su se danas oglasili priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez. Sudačke lakrdije na utakmicama, dijeljenje kartona i sankcioniranja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, dijeljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih povjerenstava, zaštićeni suci koje mogu ponašati se kako žele, jer znaju da što god urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obilježile ovu sezonu", ističu.

"Jednostavno je nevjerojatno da se ovakve stvari događaju i da se nogomet vratio u razdoblje po završetku agresije na BiH, kada su se suci ponašali po direktivi drugih. Mislili smo da je to razdoblje davno iza nas, ali su čelnici saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umjesto priče o napretku, vraćamo u najtamnije razdoblje bh. nogometa, koji je završio suspenzijom saveza i svih njegovih natjecanja i reprezentativnih selekcija", dodaje se.

"Svjesni činjenice da ćemo biti sankcionirani od strane tijela NS BiH, ne želimo niti jednim potezom da pravdamo našu odluku. Ne osjećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve. Naša želja je da ovakva naša odluka potakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se: Kome i je li uopće treba postojati ovakvo natjecanje? Zašto NS BiH niti jednog trenutka nije zaštitio klubove i pokušao im olakšati posljedice pandemije koronavirusa?", pitaju.

"Zašto se savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao kao naši susjedi pobrinuti na sve načine da olakša klubovima funkcioniranje? Gdje su završili novci iz fondova UEFA-e koji su dodijeljeni savezu? Kako se biraju tehnički partneri", stoji u priopćenju FK Olimpik.