NE POMAŽE NI SLIŠKOVIĆ Željo ponovno poražen, 'Plavi' bez pobjede čak deset utakmica

FK Željezničar, fk olimpik, Blaž Slišković, feđa dudić
Damir Hajdarbašić/fkz.ba

Nogometaši Željezničara su u okviru 27. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Olimpika sa 2:1.

Željezničar je bolje otvorio utakmicu i poveo 15. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru Olimpika, Zec je pucao, a lopta stigla na drugu vratnicu do Petra Boje koji mirno ubacuje loptu u mrežu.

Olimpik do poravnanja dolazi u 34. minuti. Čurjurić je ubacio iz prekida, a Milović najbolje skočio i pogodio mrežu domaćih te se rezultatom 1:1 odlazi na odmor.

Olimpik do pobjede dolazi u 71. minuti. Šišić je na desnoj strani primio loptu, namjestio se na udarac, snažno pucao i pogodio mrežu Muftića za veliko slavvlje gostiju na Grbavici.

Sljedeću utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. 'Vječiti derbi' na Koševu počinje u 17 sati. Željezničar je ovim porazom uvelike smanjio šanse za plasman u Europu, dok je Olimpik s tri boda napravio korak ka ostanku u društvu najboljih.

Željezničar: Muftić – Stevanović, Miletić, Vrhovac, Milićević – Čeliković, Bekrić (Mujezinović od 62.), Bojo (Štilić od 77.) – Gasal (Alispahić od 77.), Zec (Juričić od 71.), Veselinović (Hrelja od 62.).

Olimpik: Hadžić – Milović, Horić, Isić, Perišić – Gavrić (Bajraktarević od 66.), Hadžanović – Šišić, Čurjurić (Karić od 75.), Handžić (Lekanić od 75.) – Osmanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore