Nogometni savez prebacio krivicu na Olimpik, pa ga izbacio u najniži rang natjecanja

Široki Olimpik
Hercegovina.info

Povodom priopćenja koje je danas objavio F.K. 'Olimpik', a nakon što je na adresu Nogometnog saveza (NS) BiH službeno dostavio obavijest o napuštanju m:tel Premijer lige BiH, NS BiH obavještava javnost:

"Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima. F.K. 'Olimpik' je odlukom Disciplinske komisije NS BiH bio dužan ispuniti obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. svibnja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza F.K. 'Olimpik' nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom razdoblju.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa financijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku natjecanja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog natjecanja, bit će kažnjen vraćanjem u najniži stupanj natjecanja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova. Natjecanje u okviru m:tel Premijer lige nastavit će se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim natjecanjima BiH.

Ovim činom F.K. 'Olimpik' je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez F.K. 'Olimpik'", navedeno je u priopćenju Nogometnog saveza BiH.

Široki Olimpik

CIRKUS Olimpik istupio iz Premijer lige

FK Olimpik iz Sarajeva donio je odluku o istupanju iz Premijer lige BiH. Nezadovoljni suđenjem činili su to iz Sarajevskog kluba dva kola prije kraja prvenstva, ali i nakon što su u pro&scaron…