JUDO NATJECANJE 'Borsa' je treća u državi u seniorskoj kategoriji

Judo klub Borsa prvenstvo BiH u Mostaru 2023
J.K. Borsa

Na održanom prvenstvu BiH za seniore i seniorke, Judo klub 'Borsa' je zauzela poziciju 3. seniorskog kluba u državi. Na seniorskom prvenstvu BiH predstavilo se preko 40 judo klubova, a ispred 'Borse su završili sarajevska 'Bosna' i 'Randori' iz I. Sarajeva.

U vrlo 'gustim' kategorijama, 'Borsini' natjecatelji su pred domaćom publikom izborili finale u 5 (od 16) kategorija, a srebrenim medaljama su se okitili Aljoša Čvoro (-66), Darian Faletar (-100), Domagoj Marić (+100), Maria Kožul (-52) i Mia Maksumić (-57), dok su se brončanim odličjima okitli Petar Kožul (-73), Domagoj Pušić (-81), Ivan Jozeljić (-90) i Nika Zovko (-48).

Prije službene dodjele medalja za seniore predsjednik judo saveza BiH dr. Branislav Crnogorac 'Borsinim' je kadetima [U18] svečano uručio pehar za najbolji kadetski klub BiH povodom naknadnog službenog prebrojavanja ukupnih bodova od proteklog državnog prvenstva održanog u Bihaću proteklog vikenda.

U sklopu seniorskog prvenstva BiH održano je državno natjecanje za djecu do 11 godina, na kojem su 'Borsine' djevojčice zauzele 1. mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji 30-ak klubova.

Medalje su osvojili: Zlato: Marija Dogan; srebro: Sofia Glibo i Sara Popović; bronca: Mirta Jurić.