FOTO  Boksački klub Brotnjo dobiva vlastite prostorije

Boksački klub Brotnjo nove prostorije
Boksački klub Brotnjo

Intenzivno se radi na izgradnji vlastitih prostorija Boksačkog kluba „Brotnjo“, smještenih u Športskom kompleksu „Bare“ u Čitluku. U tijeku je završna faza građevinskih radova. Realizacijom spomenutog projekta BK Brotnjo bit će jedini boksački klub u Brotnju koji će imati moderno uređenje prostorije prema najvišim standardima krovnih boksačkih saveza. Predsjednik kluba Vjekoslav Bošnjak i potpredsjednik Rafael Pervan otkrivaju nam više detalja.

„Klub je dobio odobrenje za adaptaciju dijela prostora ispod tribina Stadiona 'Bare'. Projekt je izradio dipl. ing. građ. Ivo Krasić. Njime je predviđena pregradnja dijela ispod tribina, izgradnja veće dvorane za treninge, dva toaleta s tuševima, dvije svlačionice i ureda za administrativne poslove. Građevinske radove koji su pri kraju obavlja firma Procons d.o.o. Čitluk, nakon čega slijedi bravarski, izolaterski i keramičarski dio posla. Već smo pripremili pozive za ponude i za ovaj dio radova“, kazao je Bošnjak.

Naglašava kako bolje lokacije u općini Čitluk nema, jer je Stadion „Bare“ smješten u gradu, dostupan je i pješacima i drugim građanima, na raspolaganju je prostor za kondicijske treninge i vježbe na otvorenom što je velika prednost u ljetnim danima. Za potpuno zatvaranje financijske konstrukcije potrebno je još financijskih sredstava.

„Vrijednost radova predviđenih projektom iznosi oko 60 tisuća KM, dok će za uređenje interijera biti potrebno još barem 20 tisuća KM. Projekt najvećim dijelom financiraju Federalno ministarstvo kulture i športa i Općina Čitluk koji su već osigurali dio financijskih sredstava na čemu im se zahvaljujemo. Sredstva su osigurana javnim pozivom, a i dalje planiramo intenzivno aplicirati na javne natječaje na svim razinama. Želimo našoj djeci i mladima pružiti najbolje uvjete treniranja“, istaknuo je Bošnjak. Boksački klub „Brotnjo“ Čitluk jedini je klub u Brotnju koji od samog osnutka 2018. godine plaća najamninu za prostorije koje trenutačno koristi kao službene.

„Financijska rasterećenost omogućila bi nam da više sredstava od članarina ulažemo u održavanje dvorane i konstantno obnavljanje opreme za treninge kao i za financiranje nastupa naših natjecatelja na federalnim i državnim prvenstvima i turnirima. Rješavanjem prostorija kluba konačno bi uklonili neslavni epitet koji nas prati od početka, da smo jedini klub koji plaća najamninu“, kazao je potpredsjednik Rafael Pervan. 

Također ističe kako su izvrsni rezultati članova BK Brotnja na svim razinama, kao i kontinuirano zanimanje mladih za boks, potvrda kako ovaj klub ima budućnost te su prednosti vlastitih prostorija dugoročne i održive.

„Bolji uvjeti rada dodatno će poboljšati uvjete treniranja za naše članove, ali će poboljšati i suradnju kluba s drugim klubovima iz županije i Federacije BiH. Moderno uređene prostorije doprinijet će zadržavanju uspješnih pojedinaca u klubu, a bit će i dodatna promocija boksa i sporta općenito. Od samog početka, potporu ovom projektu iskazali su Športski saveza Brotnja, Boksački saveza Federacije BiH i Boksački savez Bosne i Hercegovine koji su svjesni važnosti projekta, obzirom da naš klub uspješno organizira Boksački turnir 'Dani berbe grožđa' i IV. kolo Boksačke lige Federacije BiH, a bilježimo i zapažene rezultate na Boksačkoj ligi Federacije te državnim i federalnim prvenstvima, što je izuzetan uspjeh za klub i cijelu športsku zajednicu“, zaključio je Pervan.

Iz Uprave kluba pozivaju sve zainteresirane sponzore, prijatelje kluba i potencijalne pokrovitelje da potpomognu realizaciju projekta kako bi se radovi dovršili u što kraćem roku.