28 KLUBOVA Velež se s međunarodnog mitinga vratio bogatiji za 14 medalja

Plivači Veleža na mitingu Sarajevu s ljubavlju 2024
P.K. Velež

Plivački klub 'Bosna' iz Sarajeva je proteklog vikenda organizirao 21. po redu međunarodni plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju 2024' na kojem je nastupilo 399 natjecatelja iz 28 klubova iz Crne Gore, Nizozemske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je predstavljalo 14 plivača, a to su bili: Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Nejra Crnalić, Nejra Bešo,
Ema Penava, Amila Crnalić i Merjem Tucaković. U Mostar su se vratili s 14 osvojenih medalja od čega je jedna zlatna, četiri su srebrene i devet je brončanih.

Odličan nastup imao je Adnan Žmiro (2006.) koji je osvojio šest medalja. U disciplini 100 metara delfin bio je najbrži te je u svojoj kategoriji osvojio zlatnu medalju, a u apsolutnoj srebrenu. U disciplini 50 metara prsno je osvojio dvije srebrene medalje, jednu u svojoj i drugu u apsolutnoj kategoriji. U discplinama 50 metara delfin i 50 metara leđno je osvojio dvije brončane medalje.

Danis Alikalfić (2006.) je također osvojio šest medalja. U disciplini 200 metara u leđno u A kategoriji je osvojio srebrenu medalju, a pet brončanih je osvojio na 200 metara mješovito, 400 metara mješovio (A kategorija i apsolutna kategorija, dvije medalje), 100 metara leđno i 200 metara leđno (apsolutna kategoriji).

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila brončanu medalju u disciplini 100 metara delfin. Fatih Boškailo (2011.) je osvojio brončanu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Svi ostali plivači su popravili svoja najbolja vremena i ovjerili dobru formu, a nakon kratke pauze vraćaju se trenažnom procesu u punom kapacitetu.