Tjelovježbom do idealne stražnjice

Položaj skleka

Postavite se u položaj skleka te naizmjenično podižite noge. Između svakog podizanja noge napravite sklek, a ciklus završite skokom. Nakon ove vježbe pošteno ćete se iznojiti, povećati svoju kondiciju, a sljedeći dan sigurno ćete osjetiti bedrene i mišiće stražnjice.

Pljeskom do zavidne stražnjice

Ova zabavna vježba neke će vratiti u mladost, ali i osigurati zavidnu figuru. Cilj je noge podići što više kako se prilikom pljeska ne biste morali saginjati. Zabavno, jednostavno i učinkovito!

Prekrižene noge

Sljedeće vježba uključuje malo poskakivanja. Naime vaš je zadatak križanjem nogu što brže izmjenjivati jednu ispred druge. Kao i prethodne vježbe i ovu je potrebno ponoviti 20 puta u tri serije.

Skip skip skip

Atletičarke su već odavno spoznale dobu stranu visokog skipa, stoga izdržite ovaj napor i svi će vam zavidjeti na izgledu. Pri ovoj vježbi potrebno je što više naizmjence podizati koljena, a nakon četiri ponavljanja isto toliko puta poskakujte tako da udarate stopalima u stražnjicu.

Iskorak unatrag

Stanite s rukama na bokovima, stisnite trbušne mišiće te zakoračite unatrag. Najprije lijevom, zatim desnom nogom, spuštajući trup dok koljeno ne zatvori kut od 90 stupnjeva, a zatim se odgurnite u početni položaj. Osim što ćete lijepo tonizirati bedra, zahvalna će vam biti i stražnjica.

Rotacija

Stanite u uspravan položaj te poskakujući rotirajte bokove u lijevu i desnu stranu. Ova vježba dobra je i za definiranje struka.

Iskorak unaprijed

Zakoračite unaprijed i zadržite se u tom položaju. Pomičući nogu za nekoliko centimetara u jednu i drugu stranu osjetit ćete kako vam se mišići stražnjice i bedara snažno napinju. Isto ponovite i s drugom nogom.

Skok

Savijte koljena u čučanj tako da vam stopala budu položena šire od bokova, a ruke prebacite ispred sebe. Podignuti se uz mali skok desetak centimetara od poda i ponovite to više puta.

Noga u ravnini kukova

Stanite upravno s rukama na bokovima te podignite jednu nogu sa strane u ravnini kuka. Poslužite se rukom kao granicom te isto ponovite s drugom nogom.

Budite ustrajni i ne dopustite malom skeptiku koji čami u vama da vas odvratiti od vježbanja. Svaku od vježbi, osim ako nije drugačije naznačeno, ponovite 20 puta u 3 serije. Prije svakog treninga popijte malu šalica kave koja će vam ubrzati metabolizam, a pri tome i izgaranje masnoće.

Pustite svoju najdražu muziku i nabildajte svoje samopouzdanje utegnutom stražnjicom i nogama.

Izvor :she.hr