3 jednostavne vježbe za savršenu guzu

vježbanje, tjelovježba, guza, čučnjevi, pozadina, guze, guzica
1. Udarac prema iza. Započnite s pozom na sve četiri. Dlanovi neka vam budu točno ispod ramena, a koljena ispod bokova. Desno koljeno privucite sve do prsa, uvucite trbuh, a zatim ispravite nogu prema iza, baš kao da nekod udarate. Nogu maksimalno ispružite, a zatim ju ponovno vratite na prsa. Sa svakom nogom napravite dvije serije od 15 ponavljanja.

2. Noga u zraku. Baš kao i u prvoj vježbi, budite na sve četiri, s dlanovima ispod ramena i koljenima ispod bokova. Privucite jednu nogu prema prsima, uvucite trbuh, a zatim ju ispružite prema nazad. Dok vam je noga ispružena, 3 puta ju lagano podižite i spuštajte ispruženu, prije nego ju vratite prema prsima. Kao i prvu vježbu, i ovu izvedite u dvije serije od 15 ponavljanja.

3. Neobični čučnjevi. Stanite u lagani raskorak (noge raširite malo više od bokova), a ruke neka vam padaju uz tijelo. Leđa cijelo vrijeme držite uspravno, prsa lagano nagnite prema naprijed, a zatim jednu nogu dijagonalno ispružite prema nazad. Nogom koju ispružite samo vrhovima prstiju dotaknite tlo, a ruke skupite ispred prsa. Vratite se u prvotni položaj i istu vježbu ponovite s drugom nogom. Vježbu izvedite u 3 serije od 15 ponavljanja.

cosmopolitan.hr