TITULA HERCEGOVCA GODINE Do 19. ožujka za laskavu nagradu borit će se poslodavci, sportaši, muževi

Hercegovac godine
Ilustracija

Udruženje "Hercegovka godine" iz Mostara otvorila je nominacije za izbor Hercegovca godine, a prijave su otvorene do 19. ožujka, nakon čega slijedi glasovanje.

"Tri prethodne godine smo birali 'Najpoželjnijeg Hercegovca neženju' i zaista smo zadovoljni svime onim što je pratilo ovo natjecanje. Međutim, jako puno upita smo dobili, zašto nije Hercegovac godine, kao što je i Hercegovka godine, kako bi mogli nominirati svoje kandidate za koje smatraju da zaslužuju ovu laskavu titulu. Neki bi nominirali svoje poslodavce, sportaše, gospodarstvenike, drugi pak svoje kolege, a neke dame su spremne nominirati svoje muževe. Jednostavno smo im pružili mogućnost da to i učine. Tako da je to razlog zašto smo promijenili dio naziva manifestacije'', kazala je Daniela Škegro predsjednica Udruženja Hercegovka godine.

Nominacije su otvorene od jučer, 19. veljače do 19. ožujka 2024., nakon čega kreće glasovanje.

Osnovni uvjet za nominaciju je da kandidat vuče korijene iz Hercegovine, neovisno o mjestu stanovanja, profesiji i starosnoj dobi. Nominacije se primaju isključivo putem e-mail adrese: [email protected], gdje je uz ime osobe koja se nominira, obvezna i suglasnost kandidata s nominacijom, zanimanje, mjesto stanovanja (i mjesto rođenja ukoliko je kandidat iz Hrvatske ili iseljeništva), mail adresa kandidata, fotografija i biografija.

''Ne sumnjamo da će manjkati nominacija jer zapravo cilj svega je prvenstveno promocija Hercegovine i ljudi koji potječu iz ovog krša i kamenjara, a itekako su sposobni i vrijedni, te se snađu gdje god da se nađu'', poručili su iz Organizacijskog odbora.