Seks nas čini ljepšima

 On itekako utječe na naše zdravlje i izgled. Rumeni obrazi, zategnuti mišići, usporen proces starenja – i još puno toga su pozitivni efekti seksa na našu ljepotu.
Cameron Diaz je prije par dana navršila 38. godina, a za britansko izdanje Voguea podijelila je svoj recept za ljepotu: „Sport, zdrava prehrana, mnogo vode, smijeha i puno seksa. Da, seks je potreban ljudima. On je zdrav i prirodan – zbog toga smo tu.“

Glumica nije otkrila nikakvu novost. Dermatolozi, psihijatri i privatni treneri znaju da je seks dobar za naše zdravlje i izgled. I vrijedi jedno pravilo – što više to bolje. Besplatan je, prirodan i nema negativnih posljedica. Naravno ako prakticirate siguran seks koji vas štiti od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Donosimo sve prednosti dobrog seksa.

Anti aging oružje
Jedna škotska studija na Sveučilištu u Edinburgu potvrdila je kako je seks odlično anti aging oružje. Tko tri puta tjedno uživa među plahtama izgled navodno čak i četiri godine mlađe. Uz to se jača imunološki sustav i smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

Sjajan ten
Tijekom seksa, posebice tijekom orgazma, luči se velika količina hormona sreće i rasta, koji liječi oštećenja nastala od nikotina i sunca. Uz to se tokom seksa potiče krvotok tako da su naši obrazi rumeni.

Čvrsti mišići
Seks zateže cijelo tijelo. Ljubljenje aktivira oko 30 mišiće lica, a različite seksualne poze učvršćuju različite skupine mišića, poput stražnjice, nogu, trbuha, ruku i ramena.

Topi kalorije
Zaboravite na traku za trčanje. Opušten i dobar seks s predigrom koji traje oko 30 minuta sagorijeva oko 350 kalorija, a 12 kalorija topimo samo ljubljenjem.

Za lijepi san
Da muškarci vole nakon seksa zaspati, nije novost. Ali i ženama seks pomaže da lakše utonu u san. Hormoni, koji se luče tokom seksa, reguliraju naš bio ritam, a ujutro se budimo odmorni i svježi. S nezaobilaznim osmijehom na licu, naravno.

Možete i sami
Naravno da se seks s partnerom ne može mjeriti sa samozadovoljavanjem. No zbog toga što ste sami ne biste trebali odustati od svog prirodnog izvora ljepote.

izvor: www.budi.in