KAKO SE RIJEŠITI MRAVA? Ovo je pet prirodnih stvari pomoću kojih ćete ih otjerati iz doma

mravi
Unsplash

Mravi u kući ili na otvorenom imaju točno određenu rutu po kojoj se kreću. Ako na njihovu putu postoji nešto što im se ne sviđa i odbija ih, izbjegavat će to područje i potražiti novu rutu.

Kako biste se riješili mrava, potrebno je riješiti se cijele kolonije, a posebno je važno otjerati ili uništiti kraljicu. Nažalost, neće se postići željeni rezultat ako se ukloni samo nekoliko mrava.

Iz tog razloga je najdjelotvorniji način suzbijanja mrava primjena hranidbenih insekticidnih mamaca. Njih mravi sami odnose u mravinjak i tako zapravo potiču istrebljenje cijele kolonije. Umjesto toga, moguće je koristiti neka domaća prirodna sredstva.

Stručnjak za skladištenje i vlasnik Adams Selfstorea, Chris Hutton, otkrio je kako humano ukloniti štetnike iz domova, piše Express.

Ocat

"Pošpricajte otopinu jednakih dijelova octa i vode oko ulaznih točaka, staza mrava i poznatih područja zaraze. To prekida njihove mirisne tragove i odvraća mrave od povratka", otkrio je, prenosi Net.hr.

Eterična ulja

Određena eterična ulja, poput ulja paprene metvice, čajevca i citrusa, "prirodni su repelenti protiv mrava", kazao je Chris. Umjesto korištenja čistih eteričnih ulja, stručnjak je predložio njihovo miješanje s vodom.

Cimet

Jak miris esencijalnog ulja cimeta može se nanijeti na sva mjesta gdje su primijećeni mravi. Esencijalno ulje potrebno je nanijeti u tek par kapljica i miris će ih otjerati.

Sok od limuna

Ako se mravi kreću po određenom dijelu kuće, na to mjesto je potrebno politi svježe iscijeđeni sok od limuna. Ova kiselina će im jako smetati i neće se više kretati tamo gdje su ju osjetili.

Kava

Običnu mljevenu kavu potrebno je posipati na mjesta na kojima su viđeni mravi kako izlaze. Nakon toga se više neće htjeti vratiti na isto mjesto.