Mostarac sumnjao da ga žena vara sa 52-ojicom. Odveo je na poligraf i…

Mostarac sumnjao da ga žena vara sa 52-ojicom. Odveo je na poligraf i…
Donio je spisak na kojem su bila imena 52 muškarca, govoreći da ga supruga vara s njima i tražio da je ispitam za svakog pojedinačno. Ta jadna žena je došla, ona je htjela da prekine agoniju, da u kuću uvede malo mira i pristala je na testiranje. Ispitivao sam je danima, za svakog muškarca posebno. Na kraju sam poslao rezultate - svi su bili negativni, jer ga žena nije ni varala a, ustvari, on je sve umislio. Mislio sam da je to kraj testiranja, ali se ispostavilo da sam slučajno propustio jedno ime i on je sa ženom došao ponovo. Ispitao sam je i po osnovu tog imena i pokazalo se da je ona vjerna žena" , priča dr. Milić.

Prilikom ispitivanja, kažu u oba poligrafska laboratorija, često dolazi do pravih drama.

Ljudi se snebivaju, plaše, neki pristanu, pa odustanu, neki bi odmah s vrata pobjegli, a neki odmah sve priznaju, kaže dr. Milić.

Ipak, nalazi poligrafskog vještačenja, ukoliko se rade po svim zadatim propisima i ne zloupotrebljavaju se, a što, između ostalog, podrazumijeva visoku etičnost poligrafiste, velika su kratica u istražnim procedurama, koju bi, smatra profesor Jovičić, trebalo što više koristiti.

ekskluziva.ba