OTAC TIJANE JURIĆ Nema opravdanja za majčin postupak, ostaje samo još jedna nada za pronalazak

Igor Jurić
Screenshot: HRT

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić ponovo se oglasio o nestanku djevojčice Danke Ilić.

Igor Jurić je inače otac djevojčice Tijane Jurić, otete i ubijene 2014. godine. Ujedno je i osnivač zaklade koja nosi njeno ime, a u javnosti se često javlja oko problematike nestalih osoba. Tijana Jurić, djevojka iz Subotice u Vojvodini, oteta je, mučena, zlostavljana i ubijena 25. srpnja 2014. Imala je samo 15 godina.

Kako prenosi Blic, Jurić je komentirajući ovaj slučaj naveo da mu je "zaparalo uši" to što je majka Danke Ilić (2) navodno odbila poligraf zbog tvrdnje da je u drugom stanju. Rekao je da za njega nema opravdanja niti razumijevanja za takav postupak, prenosi Index.hr.

"Jedini scenarij da se pojavi jest da netko traži novac"

"Žrtva se mora podnijeti, kakva god da jest. Siguran sam da će dijete biti pronađeno, a možemo se samo nadati da će biti sretan kraj", rekao je Jurić.

"Službeno majka nije pod istragom, ali s obzirom na okolnosti, nema osobe koja nije osumnjičena. Kada je nama Tijana nestala, mi smo bili prvi koji su bili osumnjičeni. Dok se ne potvrdi što se događalo i kako je djevojčica nestala, ta sumnja neće nestati", kaže Jurić.

Kaže kako jedinu šansu da je mala Danka živa vidi u tome da se netko javi i traži novac.

"Mislim da je sada jako važno i jedinu šansu vidim u tome da se netko javi i traži novac. Ja jedino u tome vidim čudo da je dijete živo. Rekao sam i moramo se pripremiti na najružniji scenarij, s obzirom na veliki protok vremena. Ta opcija je realna i objektivna, a s druge strane, i kao narod i kao nacija imamo pravo vjerovati u čudo i ja se nadam tom nekom čudu i da ćemo danas upravo dobiti vijest da je ona pronađena", rekao je Jurić.