VARALI U VIŠE GRADOVA Trojica se lažno predstavljali kao porezni inspektori

policija rs

Uprava krim. policije MUP-a Republike Srpske (RS) podnijela je Republičkom javnom tužiteljstvu izvještaj protiv tri osobe čiji su inicijali B.M., A.S. i G.N. iz Banja Luke, zbog sumnje da su prevarili više gospodarskih subjekata, predstavljajući se kao inspektori Porezne uprave.

Nakon kriminalističke obrade, osoba B.M., koja je službena osoba Porezne uprave, predata je sinoć u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva, navodi Srna.

Osobe B.M., A.S. i G.N. osumnjičene su za izvršenje kaznenog djela u sastavu kriminalnog udruženja, a u vezi sa kaznenim djelima 'Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, 'Prijevare' i 'Lažnog predstavljanja'.

Iz MUP-a je priopćeno da je istragom utvrđeno da su osumnjičene osobe od 1. siječnja ove godine do dana podnošenja izvještaja, na području Banja Luke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarale, organizirale, te se lažno predstavljale kao inspektori Porezne uprave, zloupotrebljavajući službeni položaj.

"Osobe su u navedenim slučajevima koristile službene značke i legitimacije Porezne uprave, a koju je posjedovala osoba B.M., te su od građana zahtijevali i uzimali novac. Na ovaj način su prevarili više gospodarskih subjekata", navodi se u priopćenju.

Istragu su proveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom tužitelja Republičkog javnog tužiteljstva. Policija je u okviru ovih aktivnosti izvršila pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Porezne uprave koje te osobe koriste.