"Sada nema izgovora u prvenstvu, svaka iduća utakmica je prilika koja ponovno garantira Europu"

Blaž Slišković
Ilustracija / hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski sinoć su na dramatičan način eliminirani iz trećeg pretkola kvalifikacija za Europa ligu. Malo sreće je nedostajalo za povijesni uspjeh Zrinjskog, koji bi u play-offu imao veliku prigodu izboriti grupnu fazu natjecanja.

Igrači Mladena Žižovića ispali su nakon izvođenja jedanaesteraca, iako bez imalo subjektivnosti možemo reći kako je Zrinjski imao više od igre i bio bolji protivnik za 120 minuta.

Bivši trener Plemića Blaž Slišković kaže kako ostaje žal što Zrinjski nije prije riješio utakmicu.

"Moj dojam je kao i kod svih onih koji su gledali utakmicu. Zrinjski je u drugom poluvremenu bio bolji protivnik i već tada sam očekivao da će utakmica otići na našu stranu u regularnom dijelu."

Slišković ističe kako jedanaesterci nisu lutrija.

"Mnogi kažu da su jedanaesterci lutrija, no, ja se ne bi složio s tim. Tu mora biti veća koncentracija igrača i osjećaj. Jutros sam pročitao jedan dobar komentar na društvenim mrežama. Ako jedanaesterac puca ljevak ili dešnjak 85 posto udaraca ide u suprotnu stranu vratara. Rijetko će tko okrenuti nogu i unutrašnjom stranom pucati. Daleko od toga da je ovo kritika za našeg Brkića. On je mlad i odličan vratar, no tu je trebalo malo više pripreme i upozorenja od strane trenera vratara i stožera. Nikoga se ne smije okrivljivati. Svi su od sebe dali svoj maksimum. Bilo je jako kvalitetnih trenutaka i dominacije. Nažalost nije se uspjela iskoristiti ta dominacija."

No, zadovoljan je Slišković.

"Ma nema se apsolutno ništa prigovoriti niti jednom pojedincu. Zrinjski se nije osramotio u Europi. Štoviše, ono što ohrabruje je da Zrinjski iz godine u godinu igra dobru ulogu u Europi. Malo je nedostajalo da se dođe do završne faze. Iz godine u godinu to ide sve bolje i nadam se da će u budućnosti Zrinjski igrati i biti domaćin još većim klubovima Europe. Mislim da je to cilj i same uprave i svih onih koji vole Zrinjski", kaže Slišković.

Dodaje kako nema izgovora kod "prelaska" s Apoela na Krupu."

"Posao stručnog stožera je da igrače "prebaci" na prvenstvo. Ako se dogodi neki kiks, ne smije biti izgovora da se nije moglo motivirati igrače. Motiv je svaka utakmica, bila ona europska, prvenstvena ili prijateljska. S te strane nema opravdanja za igrače. Posao svih u klubu je da se taj motiv ne smije izgubiti. Prvenstvo je sada najvažnije. Svaka iduća utakmica je prilika koja ponovno garantira Europu. Cilj Zrinjskog mora biti naslov ili najmanje ponovni izlazak u Europu kako bi se pokušao napraviti još veći iskorak u Europi", kazao je Blaž Slišković za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.