Pitali smo Kordića što će prvo napraviti ako bude gradonačelnik

Mario Kordić
hercegovina.info

HDZ Bosne i Hercegovine uvjerljivi je pobjednik mostarskih izbora kako u hrvatskom korpusu, tako i pojedinačno. Očekuju 14-15 mandata u Gradskom vijeću Mostara i dr. Marija Kordića za gradonačelnika. On je pak već jutros na radnom mjestu u Domu zdravlja, a ne krije zadovoljstvo rezultatima. 

"Sretan sam što su izbori završili civilizirano, bez obzira ne sitna događanja na terenu i generalno sam zadovoljan kako je sve skupa prošlo. Što se tiče rezultata, koliko vidim imamo 14-15 mandata, te pojedinačno najbolji rezultat na izborima. Mislim da nam to daje legitimitet da se nadamo izboru svog gradonačelnika", kaže Kordić. 

Upitan koji će mu biti prvi potezi ukoliko upravo on bude nasljednik Ljube Bešlića Kordić kaže da je to reorganizacija javne uprave.

"Reorganizacija javne uprave i digitalizacija će biti prioritet. U Gradu već postoje softverska rješenja, koja su ranije rađena i zapela iz ne znam kojih razloga. Pokušat ćemo to što prije staviti na noge, da napravimo što transparentniju priču o gradu - da se vidi gdje idu dokumenti, tko ih radi, zašto čekaju, tko šta potpisuje i sl.", kazao je Kordić.

Ističe da će mu transparentna javna uprava biti prvi start.

"Treba vidjeti i sa sistematizacijom kako stvari stoje, koliko imamo djelatnika i gdje, možda malo sve skupa reorganizirati da sve skupa bude efikasnije", istaknuo je Kordić dodavši da brojni projekti stoje, kao i stavke u proračunu, i da sve to treba pokrenuti. Kazao je da ima ideju kako napraviti brzi start, da bi se pozitivna energija s izbora prenijela u GV i u Gradsku upravu.