DEPONIJA UBORAK Grad Mostar povukao tužbu te isto očekuju od udruge "Jer nas se tiče"

Mario Kordić
Hercegovina.info

Gradonačelnik Mario Kordić sazvao je konferenciju za novinare zbog natpisa oko komunalnih problema s gradskom deponijom Uborak.

On ističe da je Grad prihvatio zahtjev Gradskog vijeća da se nagode tj. nađu način izlazka iz ove agonije, Grad je ponudio sporazum udruzi „Jer nas se tiče“ koji je odbijen. Razlozi odbijanja su bili jer je Grad tražio da postupak plana prilagodbe koji je službeni dokumente od Federalnog ministarstva i okoliša koji je Mostaru naložio kako i što treba uraditi grad u narednih 5 godina. 

"Plan prilagodbe je jasan. Petogodišnji plan koji po vremenskoj skali nalaže što trebamo točno napraviti, između ostalog jedna od stvari je ishodovanje potrebne dokumentacije za sanaciju deponije Uborak", navodi gradonačelnik.

"Ovih dana kroz medije je iskomunicirano da se Grad povukao iz tužbe i to je jednostrano, bez da je inicijativa ispoštovala svoj dio dogovora. Ne bih htio da se stekne dojam da je Grad na koljenima ili da ta tužba svojevremeno nije imala smisla, čak štoviše. Moja ideja je bila da pokažemo iskrenu namjeru i dobru volju. Poruka s ove pressice je da članovi udruge „Jer nas se tiče“ razmisle još jednom i apeliram da se povuče njihova tužba prema gradu, da zajedno nastupamo i nađemo rješenje jer ovako samo gubimo vrijeme i odugovlačimo s planom prilagodbe čija je vrijednost 4,7 milijuna eura", apelirao je Mario Kordić.