FOTO  Zaljubili smo se u zagrebački stan mlade znanstvenice

Zaljubili smo se u zagrebački stan mlade znanstvenice
www.jutarnji.hr/domidizajn

Ana svoju ljubav prema znanosti i umjetnosti uspješno kombinira tako što svaki slobodni trenutak koristi za izradu DIY projekata.
 
- Želim inspirirati ljude da sami nešto naprave za uređenje svoga doma, da ga prilagode nekom svom stilu, da nemaju svi iste copy/paste domove i da nije uopće tako strašno nešto prepiliti, pofarbati ili zašarafiti. Vjerujte mi, nema tog kupljenog komada namještaja koji vas može usrećiti kao nešto što ste sami napravili - ovim riječima nam Ana Dobrinčić, mlada znanstvenica s Prehrambeno - biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, započinje priču o uređenju svog preslatkog stančića.


Ana je privukla pozornost preko svog Instagram profila @adobrincic gdje sa svojim vjernim pratiteljima dijeli sve svoje "uradi sam" projekte kojima uređuje svoj dom. Kako saznajemo, ova mlada kreativka počela je s uređenjem svoga doma prije godinu dana i nije željela otići u trgovinu i uzeti prvo što vidi, nego je željela pomno odabrati svaki komad.

  • - Znala sam da će to biti dugotrajan proces, proces koji i dalje traje i vjerojatno nikada neće završiti. Na proljeće me čeka potpuni makeover hodnika i balkona koji su još uvijek potpuno netaknuti, a i lista ostalih projektića koje planiram se svakim danom sve više proširuje - ističe Ana.
  •  

Ovaj predivni stan nalazi se u zagrebačkoj Dubravi i površine je 52 metra kvadratna u koja su se smjestili kuhinja s dnevnim boravkom, jedna spavaća soba, kupaonica, hodnik i balkon te ga je Ana u potpunosti uredila po svome gdje je svaki detalj unikatan i zrači posebnim karakterom.

- Volim prirodne boje, materijale i teksture, drvo, ratan, trsku, lan, kamen, glinu, pampas... I smatram da se osjećaj topline u domu postiže upravo njihovom kombinacijom. Uz zadnje vrijeme malo sam hrabrija u odabiru i sve više naginjem vrlo laganoj eklektici uz dobre vintage komade, zlatne detalje i baršun. Baš zato i ne volim definirati svoj stil jer volim sve od skandinavskog minimalizam, boho stila, mid century modern do suvremenog stila (contemporary) i eklektike - ističe vlasnica i  dodaje

-  Od svega izaberem elemente koji mi se sviđaju, ali ipak pazeći da to čini skladnu cjelinu. Inspiraciju za uređenje i svoje projekte uglavnom pronalazim na Pinterestu, Instagramu i Youtubu, ali i svemu oko sebe, od putovanja, ljudi, arhitekture i prirode do knjiga i filmova. Redovito obilazim Njuškalo, Facebook marketplace i Hrelić u potrazi za jedinstvenim komadima s karakterom koji će krasiti moj dom ili koje mogu na neki način preurediti - ističe.

Neki od najzanimljivijih projekata su šarmantna komoda s ratan vratima, veliko zrcalo u dnevnom boravku za koje saznajemo da je prvotno bilo dio kliznih vrata u hotelu Westin koje je Ana pronašla na njihovom parkiralištu te ormarići u spavaćoj sobi koje posjeduje od djetinjstva, a koji su po njezinim vrijednim i domišljatim rukama dobili novi život