TRIKOVI KOJI VAM TREBAJU Otjerajte mrave i ostale insekte daleko od svog doma

mravi,dom,uređenje

Zlatno pravilo protiv privlačenja mrava i drugih insekata u kuću je čistoća. Provjerite je li kuća čista i bez sitnih ostataka hrane posvuda.

Ako je moguće, smeće držite izvan kuće, na dvorištu ili balkonu. Pazite na vlagu jer mnoge insekte privlače područja s vodom. Ipak, uz određene trikove možete udaljiti insekte od svog doma.

Miris octa smeta insektima pa će ih udaljiti od vaših prozora i vrata, a samim time i vašeg doma. Mješavina octa i vode spriječit će ulazak letećih insekata, ali i paukova, mrava...

U bocu s raspršivačem ulijte bijeli ocat i vodu u omjeru 1:1. Dobro protresite i poprskajte oko okvira svih prozora i vrata u domu. Istom mješavinom možete oprati i prozore, mrlje će se lakše ukloniti, a prozori će zablistati na suncu.

Insekte ćete odvratiti od ulaska u kuću mješavinom vode, octa i eteričnog ulja. U bočicu s raspršivačem stavite pola šalice alkoholnog octa, 20 kapi eteričnog ulja paprene metvice i šalicu i pol vode, protresite i poprskajte oko prozora i vrata.

Kukcima čak ni miris cimeta nije ugodan pa bježe od njega. Primjerice, mravi će skrenuti s puta ako ih pospete s malo cimeta. Štapić cimeta možete staviti i u platnenu vrećicu kako biste svoju odjeću zaštitili od moljaca.