FOTO  Zaljubili smo se u ovu kuću koja gleda na dubrovačke zidine

Zaljubili smo se u ovu kuću koja gleda na dubrovačke zidine
journal.hr

Ova kuća u Dubrovniku, stara nešto više od 150 godina, nalazi se u neposrednoj blizini gradskih zidina, na predjelu Ploče. Svega nekoliko koraka udaljena je od turističkih atrakcija kao što su Žičara i kupalište Banje, kao i muzeja, galerija i vrhunske gastronomske ponude. Prije nekoliko godina u potpunosti je renovirana i prenamijenjena u apartmane za iznajmljivanje.

Do prve sezone 2016. godine, vlasnici su uspjeli osposobiti i opremiti apartmane koje su nazvali Sunce i More. Danas uz apartmane Sunce i More imaju i apartman Nebo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apartmani Sunce i More sastoje se od 2 dvokrevetne spavaće sobe s komfornom kupaonicom, dnevnim boravkom i u potpunosti opremljenom kuhinjom i zasebnim WC-om, dok je u Nebu jedna spavaća soba s bračnim krevetom i prostranom kupaonicom te komforna kuhinja. Sjedeća garnitura u dnevnom boravku jednostavno se može transformirati u još dva udobna  ležaja.

Sav namještaj ručno je izrađen po mjeri i prilagođen je prostoru. Zavjese, ukrasne jastuke, kao i sve ostale detalje i dekoracije, vlasnici su šili i izradili sami. Godinama su prikupljali s otpada Thonetove stolice, odbačene okvire, prozorska sjenila od kojih su neki postali uzglavlja za krevete, neki ogledalo, a neki mjesto za vješanje reklamnih materijala.

  • Ideja uvijek ima, ali vrlo je bitno da imate suradnika koji to zna i želi provesti u djelo. Najčešće je to bio moj suprug, ali i mnogi vrijedni majstori koje sam danima molila, uvjeravala i objašnjavala im kako bi to trebalo izgledati, kaže vlasnica
  •  
  • Posljednji je na red došao okoliš i vrt s bazenom, koji je cijelu priču zaokružio u jednu cjelinu. Naime, u vrtu iza kuće smješten je infinity bazen koji je na raspolaganju gostima svih apartmana od izlaska do zalaska sunca. U nevjerojatnoj tišini i prirodnoj sjeni stabla stare košćele i badema, s pogledom na dubrovačke zidine i Lokrum, gosti doma nose nezaboravne uspomene i rado se ovdje vraćaju.
  • Malo pomalo, stvorilo se mjesto iz najljepših snova, zar ne?