FOTO  Ovaj neobičan dom je prava inspiracija za uređenje interijera

Ovaj neobičan dom je prava inspiracija za uređenje interijera
indizajn.rtl.hr

U uređenju svoga životnoga prostora dobro je slijediti trendove i moderne tendencije u dizajnu, ali i stvoriti dom koji će ima bezvremenski ‘touch’. Pogledajte kako je jedan takav interijer osmislila dizajnerica Andrea West.


Obiteljska kuća u američkoj državi Utah, projekt studija Andrea West Design pravi je primjer kako može izgledati dom inspiriran klasikom i prirodom, a istovremeno biti moderan i trendi. I uvijek biti privlačan i interesantan!

To je upravo ono što mnogi, uz atmosferu doma, žele imati u svom životnom prostoru. Možda se na prvu to čini i nemogućim pothvatom, no dobri primjeri poput ovoga mogu nam biti dobra potvrda kao i izvor inspiracije kako to učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća se sastoji od dvije etaže – prizemlja u kojem je socijalna zona, te kata na kojem je privatna zona sa dvjema spavaonicama i radnom sobom. U prostoru se isprepleće nekoliko stilova – neokolonijalni koji je tipičan za ovo podneblje, kao i skandinavski te minimalizam. Trendovi nipošto nisu ignorirani nego su dopunjeni na neutralnu osnovu koju čine prirodni materijali – drvo, mramor i različiti fini tekstili.


Kuhinja je dio dnevnog prostora u kojem se najviše ogleda klasika i tradicija – drvene fronte s profilacijama, kao i mini tepih te visilice dali su joj i toplinu i bezvremenost, a moderan koncept slaganja ormarića i kuhinjski otok sa sudoperom i barskim stolica, crna napa kao i materijali poput mramora učinili su je suvremenom i privlačnom.
Kuhinja je otvorena prema dnevnom boravku koji je također kombinacija klasike i modernije verzije skandinavskog stila. Stari kamin je crnom bojom i staklenim vratima posve moderniziran te čini zanimljiv spoj sa sofom i klub stolićem jednostavnog, gotovo minimalističkog dizajna i retro naslonjačima od baršuna koji donose dašak klasike, baš kao i tepisi stavljeni jedan preko drugoga.


Glavna spavaća soba odiše ugodom i profinjenom elegancijom čemu su najviše pridonijeli krevet s visokim, bogatim uzglavljem, klupa podno kreveta te rasvjeta. Klasični drveni paneli iza kreveta su u crnoj boji što je moderniziralo ovaj inače tradicionalni način dekoriranja.

Ovaj dom za nas je doista bio jedna predivna inspiracija i dokaz da se hrabrost prilikom uređenja doista isplati.