FOTO  Dvoetažni stan od 30 m2 je prava inspiracija za uređenje doma

uređujem, prostor, terasa, stan, život
indizajn.rtl.hr

Kada krenete u zajednički život, uređenje doma može biti prilično izazovno za mladi par. Posebno ako ste ograničeni budgetom, ali i kvadraturom.
Pronašli smo sjajan mali stan koji ima nekoliko odličnih ideja kako vizualno povećati interijer, a da pritom ne gubite na stilu. U svega 30 kvadrata stambenog prostora, stane sve što vam treba za ugodan život.

Posebna specifičnost ovog malog stana su visoki stropovi, tako da je bilo moguće napraviti galeriju – dok je vanjska terasa zapravo produžetak dnevne sobe, piše francuski portal Planete Deco.

Interijer je uređen u suvremenom skandinavskom stilu, a koriste se prirodni materijali i tekstili koji dodatno daju na prozračnosti samog interijera. Kako je na podignutoj galeriji spavaća soba i radni kutak, vlasnici nisu htjeli pregrađivati zid, već su kreativno iskoristili bijele pregradne letvice koje daju dovoljno privatnosti ali i prirodnog svijetla.

Gledajući tlocrt i želje vlasnika, arhitekti i dizajneri interijera osmislili su zaista sjajna rješenja koja možete vidjeti u galeriji.

uređujem, prostor, terasa, stan, život

Donosimo i nekoliko njihovih savjeta o uređenju koji se lako mogu kopirati i na druge male stanove:

BIJELA BOJA
Ako obojite zidove u bijelu boju, cijeli interijer će djelovati prozračnije, čišće i u konačnici veće. Bijela je uvijek zahvalna za male interijere, te ju je lako održavati.

ODVOJITE ZONE
Vizualno odvojite zone kako bi prostor izgledao prostraniji. Tako npr. dnevni dio zaokružite određenom bojom ili tepihom.

NEMOJTE SE BOJATI VELIKIH DIMENZIJA
Iako je riječ o malom stanu, to ne mora značiti da koristite i mali namještaj. Komotna sjedeća garnitura ili king size krevet dat će na komforu. Osim toga, koristite velike formate slika (možete i ubaciti ogledalo velikih dimenzija) koje će upotpuniti bijeli interijer i dati mu dubinu.