Od hrvatskog 'Seksa i grada' do frizerskih tračeva

HTV

Na javni natječaj HTV-a za nabavu domaćih humorističnih serija pristiglo je sedam ponuda od pet privatnih produkcijskih kuća.

Svoje projekte na natječaj za seriju od 18 epizoda poslala je tvrka Interfilm Ivana Maloče koji se natječe s dvije ponude, ‘Provodi i sprovodi’ koju bi režirao Vinko Brešan, a glavne uloge imali Dražen Kühn i Olivera Baljak te ‘Ko te šiša’ s redateljem Istvanom Filakovityem i glumcima Marijom Tadić, Elizabetom Kukić, Borisom Miholjevićem i Jelenom Vukmiricom.

Dvije ponude poslala je i tvrtka Maksima film Damira Terešaka, najpoznatijeg kao producenta filmova poput ‘Armina’, ‘Chico’, ‘Bogorodice’, a koji se natječe sa serijama ‘Doživjeti stotu’ te ‘Glas naroda’. Tvrtka Fikcija Saše i Vanje Runjića ponovno je poslala svoj projekt političke satire ‘Markov trg’ s Tarikom Filipovićem i Željkom Königsknechtom, dok je tvrtka Croatel  u svoju ponudu stavila ‘Nebu pod oblake’.

Na natječaj se javila i do sada nepoznata splitska tvrtka Šprajc d.o.o. sa serijom ‘Banana split’, čiji je scenarij vjerojatno rađen prema istoimenom romanu Željane Giljanović. Rok za odluku 11-članog stručnog povjerenstva je mjesec dana. 

jutarnji list/hercegovina.info