Hrvatski branitelji traže smjenu Aleksandra Stankovića nakon što je rekao da je Domovinski rat bio građanski rat

Hrvatski branitelji traže smjenu Aleksandra Stankovića nakon što je rekao da je Domovinski rat bio građanski rat
Stanković je govorio o Domovinskom ratu kao građanskom ratu i uspoređivao pojmove nacionalne manjine i hrvatskih iseljenika želeći umanjiti prava Hrvata izvan domovine.

Marko Ljubić zahtjeva od rukovodstva HRT-a stegovni postupak protiv Aleksandra Stankovića zbog teških profesionalnih pogrešaka

Stanković lažno prikazao biračko pravo Hrvata izvan Hrvatske: U ime obitelji upozoravala da su diskriminirani!

Priopćenje ZUVHGP prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potaknuti emisijom „Nedjeljom u dva" emitiranoj u nedjelju 19. studenog na HRT 1, kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH, smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

„Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica."

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postroji, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani, među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu, zbog širenja neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj javno naziva građanskim, smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2", te ga suspendirati s Nacionalne televizije.

S poštovanjem,

predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić