Na društvenim mrežama nastala bura zbog lažne vijesti o smrti Mirka Miočića

Mirko Miočić, kviz, Stadion HŠK Zrinjski, Mirko Miočić, Tarik Filipović, potjera, Stadion HŠK Zrinjski, Mirko Miočić, Mirko Miočić, HTV, Mirko Miočić, Stadion HŠK Zrinjski, stadion Pecara, Pecara
Informaciju su prenijeli i neki mediji, a sve nakon što je ona oko 19 sati osvanula na web stranici HRT-a, u čijem je kvizu 'Potjera' Miočić donedavno sudjelovao kao 'lovac'.

U članku se navodilo da je Miočić preminuo u zadarskoj bolnici zbog komplikacija od dijabetesa, no vijest je ubrzo nestala sa stranice javne televizije. Ispostavilo se da je objavljena zabunom, no ni njezino brzo povlačenje nije zaustavilo širenje neistinite informacije.

Brojni korisnici društvenih mreža, nakon što su shvatili da je vijest, srećom, neistinita, počeli su pisati ljutite statuse upućene prema javnoj televiziji, ali su istovremeno izražavali i olakšanje činjenicom da je legendarni Miočić i dalje s nama.

Kako smo u utorak navečer doznali, on se trenutno nalazi na liječenju u KB Dubrava u Zagrebu.

HRT se u međuvremenu na svojim stranicama ispričao Mirku Miočiću, njegovoj obitelji i svojim korisnicima.

'Upućujemo ispriku našem dugogodišnjem suradniku Mirku Miočiću i njegovoj obitelji zbog objave vijesti o njegovu odlasku koja je tehničkim propustom večeras bila nakratko objavljena na našoj internetskoj stranici. Zbog nenamjernog propusta, ovim ujedno upućujemo ispriku i svim korisnicima. Mirko Miočić na liječenju je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava i njegovo je stanje iz dana u dan sve bolje. Želimo mu brz oporavak', navodi HRT u svojoj isprici.

JUTARNJI LIST