NAMIRNICE ZA IZBJEGAVANJE Hrana koja vam ne treba biti doručak

doručak,namirnice,hrana

Važnost doručka svima je odavno poznata, no vrlo je važno i kojim namirnicama započinjete dan.

Uravnotežen doručak važan je za vaše zdravlje. Prava hrana za doručak može vašem tijelu pružiti korisne hranjive tvari, vitamine i minerale koji će vam pomoći da započnete dan na najbolji mogući način.

Mnogim popularnim namirnicama koje se nalaze na mnogim jelovnicima za doručak nedostaju važni hranjivi sastojci i mogli bi izazvati osjećaj gladi mnogo prije sljedećeg obroka.

Također, popularna hrana sadrži visok udio dodanih šećera, masti i natrija, zbog čega se možemo osjećati tromo. Oni povećavaju rizik od nekoliko kroničnih bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti i neke vrste raka.

Najgora hrana s kojom možete započeti dan je siromašna vlaknima, bogata dodanim šećerom i zasićenim mastima. Neki od najgorih izbora su popularne slatke pahuljice za doručak, aromatizirani voćni jogurti i muesli pločice s visokim udjelom šećera, kao i proizvodi od rafiniranog brašna poput bijelog kruha, palačinki i keksa.

Naime, sve vrste zaslađenih žitarica, kao i slatki napitci od kave, također su puni šećera koji se mnogo brže pretvaraju u kalorije od zdrave hrane. To može dovesti do negativnih učinaka na zdravlje.

Međutim, postoje namirnice za doručak koje (iako su ukusno primamljive) nisu zdrave i mnogi stručnjaci preporučuju da ih izbacite iz prehrane.