TREBINJE Zmija od metar i pol došla pred zgradu i napravila uzbunu

TREBINJE Zmija od metar i pol došla pred zgradu i napravila uzbunu
Avaz

Ogromna zmija, dugačka preko metar i pol, prestravila je jutros mještane trebinjskog naselja Travunija, kada su je primijetili na ulazu u zgradu.

Prestravljeni mještani su se zatvorili u svoje stanove jer nitko nije smio izaći da je uhvati. Oni su pozvali vatrogasce, a zatim i Javnu ustanovu 'Ekologija i sigurnost' koja posjeduje specijaliziranu hvataljku za zmije.

Pripadnik deminerskog tima u J.U. 'Ekologija i sigurnost' Mišo Pamučina je odmah po pozivu došao sa hvataljkom i brzo uhvatio zmiju koju će odnijeti negdje izvan grada i pustiti je.

"Nikada nisam ubio nijednu životinju, pa ni zmiju, a do sada sam uhvatio ovakvih gmizavaca na desetine i to uglavnom u dvorištima i kućama trebinjskih prigradskih naselja, dok ih u centru grada do sada nisam lovio", kaže Pamučina.

On napominje da je svaku od ulovljenih zmija vozio do trebinjskih kraških nepristupačnih terena, u kamenjar koji je i njihovo prirodno stanište, pa bi ih tamo i pustio na slobodu.

Dodaje da je u posljednje vrijeme u Trebinju prava najezda zmija, te da je u posljednjih mjesec dana imao oko petnaest ovakvih intervencija, gdje su zmije ulazile i u kuće ili bi ih vlasnici kuća nalazili u dvorištu, navodi 'Dnevni avaz'.