HERCEGOVAČKA KUĆA Trgovina autohtonih proizvoda trebinjskog kraja otvorena i u Beogradu

Hercegovačka kuća Beograd

Gradonačelnici Trebinja i Beograda Mirko Ćurić i Aleksandar Šapić danas su svečano otvorili “Hercegovačku kuću” na atraktivnoj lokaciji u beogradskom naselju Vračar.

“Hercegovačka kuća” u Beogradu je prva te vrste van Republike Srpske i u njoj će svoje proizvode za početak plasirati 20-tak renomiranih proizvođača sa područja Trebinja i Hercegovine, piše Top Portal.

Prilika da Beograđani probaju autohtone i organske proizvode iz Hercegovine

Gradonačelnik Trebinja Ćurić je rekao da se otvaranjem “Hercegovačke kuće” na simboličan način povezuju Republika Srpska i Srbija, te da će od danas građani srpske prijestolnice imati mogućnost da u njoj kupe ono najbolje što dolazi iz Hercegovine, autohtono, organsko i prirodno.

On je naveo da samo u Beogradu živi 10.000 Trebinjaca, a znatno veći broj Hercegovaca koji su se ovdje desetljećima obrazovali, stvarali obitelji, postajali uspješni ljudi na odgovornim funkcijama, a koji nikada nisu zaboravili svoj rodni kraj i krševitu Hercegovinu odakle su im korijeni.

“Hercegovina sama po sebi jeste teritorijalno malena, ali smo zato svugdje u svijetu, a posebno u našoj Srbiji dobro raspoređeni”, naveo je Ćurić i dodao da nema institucije gdje nećete sresti nekog iz Hercegovine.

Četvrta poslovnica u nizu

On je rekao da zna da će Beograđani postati redovni kupci hercegovačkih proizvoda i da vjeruje da će maloprodajni objekti biti otvoreni i u drugim gradovima.

Direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina ukazao je da je “Hercegovačka kuća” koja je otvorena u Beogradu četvrta u nizu i prva u Srbiji.

On je naveo da je ideja osnivanja prve “Hercegovačke kuće” 2017. godine bila da objedini male proizvođače, ali da je ona vrlo brzo prerasla u ozbiljan projekt.

“Danas sa ponosom mogu reći da imamo suradnju sa 130 proizvođača. Ovdje u Beogradu će za početak proizvode plasirati njih 20-tak, ali vremenom ćemo ponudu proširivati tako da se nadamo da ćemo uskoro sve ono što se nudi u Republici Srpskoj ponuditi i ovdje”, rekao je on, zahvalivši svima na podršci.