SEZONA U TREBINJU Očekuje se puno veći broj turista u odnosu na prošlu godinu

Trebinje,turizam,mirjana putica

U Trebinju je za prva četiri mjeseca registrirano 25 posto veći broj smještaja nego u istom periodu prošle godine koja je bila rekordna, izjavila je za Srnu direktorica gradske Turističke organizacije Mirjana Putica.

Putica je rekla da očekuje da će ova godina biti bolja od prošlogodišnje.

“Očekujemo da će ova godina biti bolja s obzirom na to da nas očekuju srpanj i kolovoz, kao najposjećeniji mjeseci, a već u prva četiri mjeseca smo nadmašili rezultate iz istog perioda prošle godine“, navela je Putica.

Ona je istakla da Trebinje posjećuju najviše turisti iz regije – Srbije, Crne Gore, BiH, ali i iz Zapadne Europe, pa čak i iz prekooceanskih zemalja.

“Vjerujemo da je Trebinje postalo atraktivno turistima tijekom čitave godine, a ne samo tijekom ljetne turističke sezone“, rekla je Putica.

Ona je napomenula da se u Turističkoj organizaciji trude svake godine dodatno obogaćivati ponudu i da su se sada fokusirali i na avanturizam, navodeći da u Trebinju sada postoji, kao novost, i ponuda kvadova, iznajmljivanje električnih bicikala.

Putica je dodala da turisti mogu posjetiti više lokacija u jednom danu, a uređena je i staza od Trebinja do Jazine, dužine 15 kilometara.

“Obogaćujemo ponudu da da bi turistima bilo zanimljivije i da Trebinje postane mjesto za sve generacije“, poručila je Putica.