TREBINJE-BILEĆA Požar aktivirao eksplozije

TREBINJE-BILEĆA Požar aktivirao eksplozije
Hercegovina.info

Nekoliko jačih eksplozija odjeknulo je u mjestu Mili kod Trebinja kada je vatrena stihija zahvatila ovaj rejon, a vatrogasci pretpostavljaju da je riječ o bombama, minama i mecima.

Radovan Crnogorac, koji je vatrogasac gotovo četrdeset godina, rekao je medijima da ne pamti ovako nešto i da mu nije bilo svejedno.

"Otežavajući faktor su mine, bombe, streljivo... Sve živo! To je rat! Ne smije se prići... Stalno odjekuju bombe narod što je bacao. Ovo je jedna od težih situacija jer se ne smije prići, puca svaki sekund", kaže Crnogorac.

Vatrogasci kažu da ih stiže umor jer su na požarištu već satima. U gašenju požara pomažu im i mještani. Predsjednik mjesne zajednice Mosko Radoslav Traparić kaže da je na terenu već 15 sati i da je umoran.

"Stanje je alarmantno, spavali smo dva sata. Velika površina je izgorjela, velika je šteta. Mještani su na terenu. Najgora je ova godina što se tiče požara", rekao je Traparić, prenosi Srna.

Prema riječima zapovjednika Teritorijalne vatrogasne postrojbe Trebinje Spasa Rosića, već sada je požarna linija kilometarska, ali na svu sreću vatra ne prijeti domaćinstvima i objektima. Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske stigao je u Trebinje, a njegovo djelovanje se očekuje u tijekom dana.