FOTO/VIDEO  Grad sunca kod Trebinja u novu sezonu ulazi sa mnoštvom novih sadržaja

grad sunca

... smo već ranije pisali na našem portalu. Krenula je drugu fazu ovog velikog projekta, kompanija Svislajon Takovo, a u istu je do sada je uložila 30 milijuna maraka

Neposredno uz akva park, gradi se veliki kompleks - Varoš čaršije na više od 100 tisuća četvornih metara, luksuzni hotel, te sportsko rekreativni centar. Na gradilištu svakodnevno radi između 500 i tisuću građevinskih radnika.

Direktorka Grada sunca, Vesna Vujović Curać, kazala je za RTRS da je samo u drugu fazu uloženo oko 30 milijuna maraka, a kada sve bude završeno bit će angažiran veliki broj radnika na sezonskim i redovnim poslovima.

Riječ je o jedinstvenom turističkom kompleksu koji je prošlog ljeta svakodnevno imao oko dvije tisuće posjetitelja. Uz nove sadržaje, očekuje se da će ih biti još više. U jugozapadnom dijelu Grada sunca niče Varoš čaršija sa 160 apartmana, restoranima, jezerom i drugim pratećim sadržajima. I ovaj projekt trebao bi biti završen do nadolazećeg ljeta. Direktorica Vujović Curać kaže da im je cilj da ovo bude turistička atrakcija tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.

Oni sa najdubljim džepom, u Gradu sunca mogu stanovati; u apartmanskom naselju i tipskim vilama čija je gradnja u planu, osim iznajmljivanja, moguća je i kupovina stambenog prostora. Tko može, za ovo zadovoljstvo morat će izdvojiti 3,5 tisuće eura po kvadratu za rezidencijalne vile, a tri tisuće eura za kvdrat u apartmanima.

U svakom slučaju, donedavno bezvodni i nenastanjeni kraški predio nadomak Trebinja sad već ima obrise pravog novog grada, kakav ne postoji u široj regiji.