OGLASILI SE IZ 'GRADA SUNCA' Izrazili sumnju zbog čega je došlo do trovanja djece

Grad Sunca Trebinje
Hercegovina.info

Nakon što je danas osmero djece zaprimljeno u trebinjsku bolnicu zbog trovanja klorom, priopćenjem su se oglasili iz Aqua Parka 'Grad sunca' u kojem su djeca prethodno boravila na kupanju. Istaknuli su kako je cijelu situaciju prozrožio nestanak električne energije.

"Javnost obavještavamo da je došlo do prekida napajanja električnom energijom, zbog čega su automatska postrojenja za kloriranje vode bila izvan funkcije. Dolaskom napajanja električnom energijom ponovo je uspostavljena funkcija automatskog kloriranja vode, te sumnjamo da je stvoren zračni čep s prekomjernom količnim klora. Sumnjamo da je prekomjerna količina klora u zraku uzrok incidenta na dječjem jezeru, dok su sva ostala jezera neometano i sigurno funkcionirala. Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječjem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti", priopćeno je iz Grada Sunca.

Podsjetimo, iz trebinjske bolnice danas su za Hercegovina.info potvrdili kako je u ovu zdravstvenu ustanovu primljeno osmero djece zbog sumnje na trovanje, ali da su sva djeca stabilno.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.