Rama: Kardinal Vinko Puljić krstio Ritu, šesto dijete u obitelji Ivančević

Rama: Kardinal Vinko Puljić krstio Ritu, šesto dijete u obitelji Ivančević
Uzoriti Vinko kardinal Puljić krstio je Ritu, šesto dijete obitelji Branka i Ružice Ivančević. Kuma malenoj Riti je Marija Škarica. Ova obitelj je iz mjesta Šlimac, župa Prozor u općini Prozor-Rama. Otac obitelji Branko inžinjer poljoprivrede, djelatnik je općine Prozor-Rama, a majka Ružica je profesorica engleskog jezika te je uposlena u OŠ fra Jeronima Vladića Ripci. Od njihove šestero djece četiri su djevojčice i dva dječaka.

U vrijeme kada su mnogi otišli ili se spremaju otići iz BiH, u vrijeme ekonomske nesigurnosti ova obitelj je pokazala svoju vjeru u Boga i vjeru u život. Njihovu hrabrost života danas je blagoslovio i kardinal Puljić.

Pored svojih redovnih poslova, Branko i Ružica se bave i svakodnevnim poljoprivrednih poslovima, a Branko je veliki zaljubljenik u pčelarstvo. Njihova djeca sve to uče uz njih i pomažu koliko mogu. Branko i Ružica skrbe o nepokretnoj baki Ivuši. Inače i Ružica i Branko potječu iz brojnih obitelji, stoga na neki način ne čudi ovakva vjera u život.
Neka im je sa Božjim blagoslovom i dao Bog da bude još tako hrabrih obitelji na ovim našim prostorima., donosi ramski-vjesnik.ba