FOTO  Ramska svijest i savjest

ema, nekima važna, nekima ni blizu toliko važna. Kako to već godinama u Rami biva, pozornost na one bitne stvari se i ne skreće, a nedajbože da se o njima javno progovori ili čak nešto i napravi.

Ono što se već dulji niz godina dešava na svim ramskim planinama, nažalost, dešava se i na Raduši, počevši od Draševa pa do jezera u podnožju Idovca, najblaže rečeno je čisti ekocid. Šuma ili bolje rečeno ono što je još od nje ostalo, i ovih dana devastira se nemilosrdno. Sječe se bez ikakvog reda i plana, očito po onoj „što gore, to bolje“. Budući da nitko ne čini ništa da bi se zabranila daljnja sječa i uništavanje onoga što je preostalo, nameće se logično pitanje kome odgovara ovakvo stanje, počevši od Šumarije Rama, Općine, Policije… ?! Pošto nitko do sad ni prstom nije mrdnuo da se nešto promijeni po ovome pitanju, pozivamo sada sve koji imaju i zrnce svijesti i savjesti da učine nešto: od lokalnih pa do viših instanca vlasti, policije i svakako ekoloških udruga kojih nema nigdje u ovakvim slučajevima. Poziv svima onima kojih se ova tema tiče da se konačno probude i počnu raditi nešto na ovome pitanju, posebno onima koji su i plaćeni za zaštitu okoliša, ali i svima onima koji su proteklih dana bili "glasni“. Pokrenite se!!

“Ako ljudska bića iščeznu sa Zemlje, to neće bitno utjecati na ostale biološke vrste; no ako nestanu biljke i životinje, nestat će i čovjeka.”

(B. Wallace)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodne fotografije prikazuju samo mali dio katastrofalnog stanja na Raduši

rama-prozor.info