PREMIJERA FILMA Izašao dokumentarac o don Draganu Filipoviću, zborovima i klapama iz Hercegovine

don Dragan Filipović
Dnevni List

Dokumentarni film “Maestro” u režiji prof. Dragana Komadine sinoć je premijerno prikazan u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Film kroz 50 minuta govori o nastanku i radu brojnih zborova i klapa s područja Mostara i Hercegovine, kao i o životu njihova osnivača i voditelja, don Dragana Filipovića.

"Ovo je film o don Draganu Filipoviću, svećeniku, zborovođi, skladatelju, čovjeku koji je na mnoge načine zadužio prije svega, glazbeni život Grada Mostara i Hercegovine", kazao novinarima uoči premijere redatelj Komadina.

U dokumentarcu govore suvremeni glazbenici – Alan Bjelinski, Mladen Tarbuk, Robert Homen, Pero Šiša, biskup Ratko Perić, članovi različitih zborova i klapa, kao i članovi obitelji don Dragana Filipovića, piše Fena.

Uz podsjećanje na brojne glazbene događaje kroz arhivske snimke, film je prepleten sjećanjima na životni put don Dragana.

"Redatelj je htio da ide jedna dvostruka priča, da ja nešto govorim o svom životu, a članovi zborova, klapa, dirigenti i solist o mojoj glazbi i onomu što oni rade. Mislim da se ta priča onda ujedinjuje prema jednom cilju, da se kaže nešto o tome što su ti mladi radili u ovom gradu", naveo je don Dragan.

Film je nastao u produkciji Studija YOKER.