FOTO  Održan tradicionalni božićni koncert Akademskog zbora Pro musica u Mostaru

Božićni koncert
Hercegovina.info

Unatoč trenutnoj situaciji s pandemijom koronavirusa i ove godine je u Mostaru, na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, održan tradicionalni božićni koncert Akademskog zbora Pro musica i Tamburaškog orkestra Mostar.

Koncert je održan pod ravnanjem Davora Kožula, a božićne pjesme su izvodili Pava Ćorić i Vinko Ćemeraš, Monija Jarak Mikulić, Ivo Jurić 

"Božićni koncert je tradicija u gradu Mostaru već dva desetljeća. Svake godine nas raduje vidjeti do zadnjeg mjesta ispunjenu veliku dvoranu u Kosači. Dosta smo razmišljali što ove godine uraditi, organizirati ili ne. Pratili smo vremensku prognozu, ali i sve mjere. Odluka je na kraju bila da organiziramo jedan kratki koncert božićnih pjesama, ali ipak da se održi. U dvorani to nije bilo moguće pa smo se odlučili ispred Kosače, u najkraćem mogućem vremenu od nekih četrdesetak minuta s naših par solista, Monijom Jarak Mikulić, Pavom Ćorić, Ivom Jurićem i gostom Vinkom Ćemerašom, a naravno s nama je Tamburaški zbor Mostar i Pro musica. Osnovica naših koncerata su godinama aranžmani koje je uradio maestro Nikica Kalođera. To su tradicionalne hrvatske božićne pjesme u jako lijepim aranžmanima, jako pjevne i ljudi to zaista vole, to je ono što nas veseli za Božić", kazao je ispred Pro musica orkestra Mario Glibić.

Uoči samog koncerta Pava Jurić je rekla.

"Napravili smo obradu poznatog božićnog hita u akustičnoj verziji te smo snimili cover koji je trenutno na YouTube. S obzirom na sve restrikcije večeras smo ovdje samo ja i Vinko pa ćemo to izvesti uz klavir", rekla je mlada glazbenica te dodala.

"Ovaj Božić, ali i ovaj božićni koncert je drugačiji no ikada. Išli smo na sigurno i na nešto što svi znamo, budući da zbog svih restrikcija nismo mogli imati probe na kojima bi bilo sigurno 50 ljudi. Zbor nije u punoj snazi, ali nas je dovoljno da sve zvuči baš onako kako i treba."

Vinko Ćemeraš kratko je dodao.

"Ovdje sam najprije kao prijatelj, a onda kao gost."

Iako je koncert kratko trajao, okupljeni građani mogli su večeras zaista uživati u dašku božićnog duha u Mostaru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.