FOTO  FUP se pohvalio zapljenom pet stabljika marihuane u Čapljini

Čapljina,fup,marihuana,Kanabis,maestro

Dana, 14.06.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije izveli operativno-taktičku akciju „Maestro“ na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

U sklopu navedene akcije, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine lica N.R. (1980.) iz Čapljine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije, pet stabljika visine do 180 cm, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), oprema za uzgoj opojne droge, digitalne vage, mobilni telefonski aparati,  te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakirala, te je dalje distribuirala. Osoba je povratnik u izvršenju kaznenih djela.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, protiv navedene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a o njegovom daljem statusu će odlučiti nadležno Županijsko tužiteljstvo.