Bila jednom jedna ikona desnice!

Vidi originalni članak

...u okruženju nemamo saveznika, a mentorske politike velikih svjetskih igrača odavno su postale tutorske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se na silu pokušavaju dignuti tenzije na najvišoj političkoj razini u Savudrijskoj vali, svjedoci smo kako sami ribari koji jedini žive od Savudrijske vale pozivaju na mirno rješenje problema dajući povjerenje aktivnostima Vlade RH. S druge strane, na krajnjem hrvatskom Istoku unatoč svim vapajima lokalne zajednice za rješavanjem pitanja Šarengradske ade od koje su prije Domovinskog rata živjele desetine hrvatskih ribara i stotine obitelji koje su se bavile stočarstvom, visoka hrvatska politika podanički šuti prema beogradskim okupatorima.

Od mirne reintegracije ukazujem i apeliram da gotovo 1500 hektara vrijedne šume i obilnih pašnjaka Šarengradske ade i pripadajućeg Hagla je opljačkano i devastirano te istočnim susjedima služi za potkusurivanje u vremenu koje dolazi, a odnosi se na period njihovog čekanja pred ulaznim vratima EU.

Unatoč svim otvorenim pitanjima koje imamo sa Srbijom, a koja proizlaze iz genocidnih pretenzija iz devedesetih, ovaj poziv Ureda predsjednice Aleksandru Vučiću i dogovoreni susret na najvišoj razini, bojim se bit će najmanje vezan uz rješavanje tih problema, a glavna usmjerenost bit će na situaciju u BiH. Naime, prije samo dvadesetak dana Predsjednica RH u iznenadnom posjetu turskom sultanu Recepu Tayyipu Erdoganu, neuspješno je pokušala iznjedriti rješenja s turskim autokratom po pitanju rastućih nestabilnosti u BiH. Primanje i reakcija Erdogana posramila je sve nas koji očekujemo uspjeh na međunarodnom planu.

S druge strane, isti taj Erdogan ovih je dana, također iznenada, primio dvojicu svojih vezira, Bakira Izetbegovića i Aleksandra Vučića, a sudeći prema reakcijama sudionika sastanka i konkretno se dogovorio oko dugoročne budućnosti BiH. Ne sumnjamo ni najmanje da će isti biti na štetu hrvatskog naroda u BiH i interesa RH!
Kao dopredsjednik Izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, tijekom kampanje i posebice nakon izbora govorio sam o njoj kao o neokrunjenoj kraljici desnice. Pljesak na otvorenoj sceni od „kuhane pileće nogice" Ive Josipovića, etno srbina Milorada Pupovca i nesuđene glavne tajnice UN-a Vesne Pusić za ovaj izuzetno loše tempiran državnički potez govori sam za sebe...bila jednom jedna ikona desnice.

Glavni tajnik HSP AS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Ćorić

Vezani članci