Bila jednom jedna ikona desnice!

Pero Ćorić, HSP AS H, Pero Ćorić, HSP AS H, HSP dr. Ante Starčević, Pero Ćorić, Kaufland, HSP AS H, ikona, HSP AS H, hsp ante starčević, Pero Ćorić, Pero Ćorić, Tomo Medved, HSP AS H

...u okruženju nemamo saveznika, a mentorske politike velikih svjetskih igrača odavno su postale tutorske.

I dok se na silu pokušavaju dignuti tenzije na najvišoj političkoj razini u Savudrijskoj vali, svjedoci smo kako sami ribari koji jedini žive od Savudrijske vale pozivaju na mirno rješenje problema dajući povjerenje aktivnostima Vlade RH. S druge strane, na krajnjem hrvatskom Istoku unatoč svim vapajima lokalne zajednice za rješavanjem pitanja Šarengradske ade od koje su prije Domovinskog rata živjele desetine hrvatskih ribara i stotine obitelji koje su se bavile stočarstvom, visoka hrvatska politika podanički šuti prema beogradskim okupatorima.

Od mirne reintegracije ukazujem i apeliram da gotovo 1500 hektara vrijedne šume i obilnih pašnjaka Šarengradske ade i pripadajućeg Hagla je opljačkano i devastirano te istočnim susjedima služi za potkusurivanje u vremenu koje dolazi, a odnosi se na period njihovog čekanja pred ulaznim vratima EU.

Unatoč svim otvorenim pitanjima koje imamo sa Srbijom, a koja proizlaze iz genocidnih pretenzija iz devedesetih, ovaj poziv Ureda predsjednice Aleksandru Vučiću i dogovoreni susret na najvišoj razini, bojim se bit će najmanje vezan uz rješavanje tih problema, a glavna usmjerenost bit će na situaciju u BiH. Naime, prije samo dvadesetak dana Predsjednica RH u iznenadnom posjetu turskom sultanu Recepu Tayyipu Erdoganu, neuspješno je pokušala iznjedriti rješenja s turskim autokratom po pitanju rastućih nestabilnosti u BiH. Primanje i reakcija Erdogana posramila je sve nas koji očekujemo uspjeh na međunarodnom planu.

S druge strane, isti taj Erdogan ovih je dana, također iznenada, primio dvojicu svojih vezira, Bakira Izetbegovića i Aleksandra Vučića, a sudeći prema reakcijama sudionika sastanka i konkretno se dogovorio oko dugoročne budućnosti BiH. Ne sumnjamo ni najmanje da će isti biti na štetu hrvatskog naroda u BiH i interesa RH!
Kao dopredsjednik Izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, tijekom kampanje i posebice nakon izbora govorio sam o njoj kao o neokrunjenoj kraljici desnice. Pljesak na otvorenoj sceni od „kuhane pileće nogice" Ive Josipovića, etno srbina Milorada Pupovca i nesuđene glavne tajnice UN-a Vesne Pusić za ovaj izuzetno loše tempiran državnički potez govori sam za sebe...bila jednom jedna ikona desnice.

Glavni tajnik HSP AS

Pero Ćorić